Criteriul National

Alegeri locale 2020. Gabriela Firea, la urne cu 3 ore mai devreme față de ora anunțată: Întotdeauna m-am trezit cu drag dimineața/ Oamenii trebuie să fie pe primul loc – Politic

Alegeri locale 2020. Gabriela Firea, la urne cu 3 ore mai devreme față de ora anunțată: Întotdeauna m-am trezit cu drag dimineața/ Oamenii trebuie să fie pe primul loc – Politic
septembrie 27
08:39 2020
Primarul Capitalei Gabriela Firea, candidat al PSD pentru un nou mandat, a votat duminică dimineaţă, mergând la secția de votare chiar înainte de deschiderea urnelor, deși PSD anunțase că va vota la ora 10.00. Ea a susținut că a votat „cu gândul la toţi copiii, tinerii şi adulţii din Bucureşti” şi că „oamenii trebuie să fie pe primul loc”. Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, candidat PSD la Primăria Sectorului 3, a declarat și el, după vot, că a votat entru continuarea proiectelor la nivelul Capitalei şi pentru a ţine cât mai departe de banul public complicităţile dintre lumea interlopă şi oamenii politici care îşi doresc un portofoliu.

8.22 Călin Popescu Tăriceanu, candidatul ALDE la Primăria Capitalei, după ce a votat: Sper ca cetățenii să fi tras învățămintele necesare și să voteze pe cale de consecință, Condițiile la secția de votare sunt ok, văd că este foarte bine organizat

Gabriela Firea a mers la vot înainte de ora 7.00 și a așeteptat deschiderea secției de votate, deși PSD anunțase ca va vota la ora 10.00. Întrebată de ce votează atât de dimineață, ea a răspuns: Întotdeauna m-am trezit cu drag dimineața. Momentul a fost transmis live pe pagina de Facebook a Gabrielei Firea.

„Am votat dis-de-dimineaţă. Mă bucur că am ajuns şi de această dată să fiu primul votant din această secţie. Am votat cu gândul la toţi copiii din Bucureşti, la toţi tinerii, la toţi adulţii şi la bunicii noştri. Toţi sunt foarte importanţi. E adevărat, ne dorim cu toţii investiţii în infrastructură, de asemenea, combaterea poluării, investiţii foarte mari, pentru că s-a simţit nevoia şi în această perioadă de pandemie, în toate spitalele, în şcoli, dar cei mai importanţi sunt oamenii”, a susținut Firea

Întrebată ce va face luni, în prima zi după alegeri, Gabriela Firea a susținut că va merge la muncă.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, candidat PSD la Primăria Sectorului 3, a susținut, după ce a votat, că a votat pentru continuarea proiectelor la nivelul Capitalei şi „pentru a ţine cât mai departe de banul public complicităţile dintre lumea interlopă şi oamenii politici care îşi doresc un portofoliu”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul