Criteriul National

Alegeri locale 2020 PNL Cluj are în plus 14 primari din care 13 au venit de la PSD – Politic

Alegeri locale 2020 PNL Cluj are în plus 14 primari din care 13 au venit de la PSD – Politic
octombrie 07
17:40 2020
Din cele 14 primării câștigate în plus de PNL în județul Cluj față de alegerile locale anterioare, 13 au fost adjudecate de primari transferați de la PSD, relateză Presa Locală.

PNL Cluj a câștigat categoric alegerile din județ, având un scor de 46,54% și reușind să-și asigure majoritatea în Consiliul Județean (19 mandate din 36). Același lucru s-a întâmplat și în cazul numărului de primari, liberalii luând 51 de primării din cele 81 existente în județul Cluj.

Un lucru interesant este însă felul cum au reușit să acapareze aceste localități. PNL Cluj câștigase în 2016 un număr de 37 de mandate de primar.

În 2020 a luat cu 14 mai mult. Dar 13 primari noi ai PNL sunt foști pesediști. Practic, liberalii au reușit să-și adjudece pe cont propriu doar o primăre în plus față de alegerile din urmă cu 4 ani, deși la vot politic au învins la diferență mare.

Iată cei 13 primari foști PSD care acum sunt la PNL:

1. Cristian Matei – Turda

2. Costan Morar – Dej

3. Nicolaea Făgădar – Aiton

4. Ana Cighir – Așchileu

5. Simion Casian Rus – Cuzdrioara

6. Victor Gabriel Costea – Feleacu

7. Ioan Moncea – Jichișu de Jos

8. Aurel Giurgiu – Luna

9. Viorel Ghic – Mărișel

10.Tiberiu Roland Zelencz – Mica

11. Dumitru Oltean – Mintiu Gherlii

12. Călin Stelian Fărgaciu – Săndulești

13. Ioan Fărtan – Sînmărtin

Ioan Emil Pârțoc de la Iclod, ex-pesedist, a fost ales ca independent, dar susținut de PNL, potrivit Presa Locală.

Rezultatele din 27 septembrie 2020 au fost un dezastru pentru PSD Cluj, care a pierdut două treimi dintre primari, ajungând de la 33 de mandate în 2016 la 11 acum.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul