Criteriul National

Alegeri sau minciuna e tot vorba

Alegeri sau  minciuna e tot vorba
martie 15
17:06 2020

amza Staţi şi vă cruciţi, mă fraţilor, că eu unu’ nu-i dau de cap să mă pici cu ceară şi nu altceva. Cum făcui, cum dresăi, duminică, în drum spre târg, peste cine crezi că dedei? Peste Ion a lu’ Fleaşcă, de mai mare dragu’, că doar cine nu-l cunoaşte aci în comună. Şi nici una nici două că el votează cu ăştia. Care ăştia, mă? făcui eu pe prostu’. Bag’ samă, nu să-nţălegea, da’ nu să prinsă, nu. La cât era de aprins, nici nu mă mirai. Auz’, că ne bagă şi apă şi gaz, ba asfaltează şi drumu’ din sus pân’ la Mociofleacă. Stai, mă, la un loc, zâc. Pleci urechea la braşoavele din campanie? Nu, zâce, da’ ăştia e serioşi. N-ai văzut ce conac şi-a ridicat vicele? Aha, şi ce-ţi zâsăşi, poate ne ridică şi nouă măcar unu’ sau mai degrabă îşi mai ridică el, şi de ce nu l-am ajuta să-şi ridice încă două, nouă, după pofta inimii, până nu să trece moda? Ptiu, drace! Nu vez’ că sunt toţi pe interes? Te-mbrobodesc înainte de alegeri c-o să facă şi-o să dreagă, iar când ajung la ciolan, mucles. Cum aşa? zâce. Aşa bine! Ce, minciuna nu e tot vorbă? Şi nu mă mai ţâne din treabă, i-o tăiai scurt, cu gându’ c-oi scăpa de el: Nu mă duc la vot! Da’ ţi-ai găsât! S-aprinsă şi măi tare. Păi nu vezi, măi frate, că n-ai pe cine alege? zâc. Ce mi-e Tandea, ce mi-e Mandea? Dintrodată se roşi ca racu’ şi răbufni: Ştiam eu, zâce. Şi vă mai miraţi de ce ne merge de-a-ndoaselea! Şi tocmai atunci mă luminai. Mă, tu faci propagandă? zâc. Cum aşa, nea Mărine? Da’ nu să face ca tomite mata, om serios, să nu vii? Umblă la coarda sensibilă, ştii. Prost, prost, da-i merge mintea. Noi trebuie să fim izemplu, zâce. Bine, mă, îl bătui eu pe spate, asigurându-l din priviri că-mi voi face datoria de cetăţean. Şi uite-aşa, de câteva zâle bune îmi tot bat capu’ pe cin’ s-aleg, Doamne iartă-mă, că sunt toţi o apă şi-un pământ, nu e unu’ mai rasărit. De-aia venii să vă-ntreb pe dumilorvoastă, poate îmi daţi o idee. Hai noroc şi sănătate!

 

Acest articol ne-a fost trimis de doamna Neacsu Elena.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Dumitru Fulea

Dumitru Fulea

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul