Criteriul National

Alegeri SUA 2020 Cine a câștigat dezbaterea finală Trump-Biden? ”Cred că merită felicitări din partea întregii țări” VIDEO – Esential

Alegeri SUA 2020 Cine a câștigat dezbaterea finală Trump-Biden? ”Cred că merită felicitări din partea întregii țări” VIDEO – Esential
octombrie 23
07:45 2020
Mult mai substanțială și coerentă decât prima confruntare dintre cei doi candidați la președinția SUA, ultima dezbatere electorală dintre Donald Trump și Joe Biden pare să aibă însă un singur câștigător clar: jurnalista NBC Kristen Welker, cea care a jucat rolul moderatorului.

BBC News notează că, bazându-ne pe reacțiile la cald din mediul online, foarte multă lume a lăudat modul în care Kristen Welker a moderat confruntarea. Jurnalista în vârstă de 44 de ani nu a ezitat să oprească microfonul ambilor candidați de câte ori a fost nevoie (această regulă nu a fost aplicată la prima confruntare dintre cei doi, care s-a dovedit a fi un dezastru, dominată fiind de întreruperi și invective-n.red).

Colega sa, jurnalista NBC Andrea Mitchell, a comentat că Welker a deținut controlul dezbaterii într-un mod foarte clar, de la început până la sfârșit, în vreme ce autorul american Jon Gordon crede că prestația ei a fost ”incredibilă”.

Și jurnalista MSNBC Rachel Maddow a comentat că Welker este ”adevăratul câștigător” al dezbaterii, comentariul ei fiind distribuit de foarte multă lume în mediul online.

În ceea ce-i privește pe cei doi candidați, lucrurile sunt încă neclare, dar, judecând după timpul intervențiilor, BBC News notează că Trump l-ar fi depășit pe contracandidatul său democrat: republicanul a vorbit peste 41 de minute, în timp ce Biden a vorbit 37 de minute și 53 de secunde.

Moderatorul primei dezbateri e gelos

Moderatorul primei dezbateri dintre cei doi, jurnalistul Chirs Wallace de la Fox News a recunoscut că este invidios pe colega sa de breaslă.

„Întâi de toate, sunt gelos”, a admis Chris Wallace, care a fost criticat pentru eșecul primei confruntări, când Trump a intervenit de nenumărate ori peste Joe Biden și chiar peste moderator, determinându-l, la un moment dat, pe candidatul democrat să-i spună ”Mai taci odată, omule!”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul