Criteriul National

Alegeri SUA 2020 Cine este Mark Kelly, astronautul NASA ales în Congresul american – Alegeri SUA 2020

Alegeri SUA 2020 Cine este Mark Kelly, astronautul NASA ales în Congresul american – Alegeri SUA 2020
noiembrie 04
19:46 2020
Mark Kelly a câștigat un mandat în Senatul Statelor Unite, devenind doar al patrulea astronaut NASA care a fost ales în Congresul american, scrie LiveScience.

Kelly, care a zburat de 4 ori în spațiu înainte să țintească o carieră în politică, a fost ales ca senator din partea statului Arizona.

Cursa pentru Senat din acest stat a fost cu atât mai interesantă întrucât Kelly, un democrat, a candidat împotriva senatoarei republicane Martha McSally, un fost pilot de luptă al forțelor aeriene ale SUA.

Cei doi au concurat într-o cursă specială pentru a duce la capăt termenul de șase ani al senatorului John McCain (la rândul său un fost pilot) care și-a pierdut viața în 2018.

„Când am lansat această campanie din exact acest loc în urmă cu 619 zile nu aș fi putut anticipa niciodată cât de mulți americani vor face parte din această misiune”, a declarat Kelly marți noaptea în fața susținătorilor săi adunați la Hotelul Congress din Tucson.

„Misiunea nu se încheie când ultimul vot este numărat. Este doar începutul”, a adăugat acesta.

Kelly a câștigat 52,63% din voturile exprimate și ar putea să preia mandatul încă de la sfârșitul acestei luni în funcție de cât va dura până când autoritățile vor certifica rezultatul.


Frații astronauți Mark și Scott Kelly

Viitorul senator de Arizona este un fost căpitan al marinei americane, un navigator naval și pilot de teste care a participat la misiuni de luptă în timpul Operațiunii Furtună în Deșert (Războiul din Golf din 1991) și a fost ales de NASA pentru clasa sa de astronauți în 1996 alături de fratele său geamăn, Scott.

Kelly a petrecut 54 de zile în spațiu în cursul a 4 misiuni NASA și s-a întors pentru încă una după ce a părăsit agenția spațială americană pentru a participa alături de fratele său geamăn la un studiu de referință privind efectele trăitului în spațiu asupra organismului uman.

Primul astronaut care și-a dat la schimb nava spațială pentru un scaun în Congres a fost John Glenn, primul american care a ajuns pe orbita Pământului. Unul din astronauții Mercury 7, Glenn a fost senator democrat din partea statului Ohio pentru 4 mandate între 1974 și 1999.

După ce s-a retras din Senat, Glenn, atunci în vârstă de 77 de ani, a mai ajuns odată pe orbită ca specialist la bordul navei Discovery, rămânând până în ziua de azi cel mai bătrân om care a ajuns în spațiu.

Citește ultimele informații despre alegerile din Statele Unite LIVETEXT pe HOTNEWS:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul