Criteriul National

Alegeri SUA 2020 Cine sunt Alexandria Ocasio-Cortez și „Trupa AOC”, marile câștigătoare ale alegerilor de marți – Alegeri SUA 2020

Alegeri SUA 2020 Cine sunt Alexandria Ocasio-Cortez și „Trupa AOC”, marile câștigătoare ale alegerilor de marți – Alegeri SUA 2020
noiembrie 05
14:10 2020
Ia-ți ochii pentru o secundă de cei doi candidați trecuți de 70 de ani care se ceartă pentru Casa Albă. Adevărații câștigătoari ai alegerilor de marți sunt patru femei democrate de culoare, cunoscute ca „Trupa AOC”, scrie MSN.

Șefa găștii este Alexandria Ocasio-Cortez, o reprezentantă a statului New York pe care fanii progresiști au ajuns să o cunoască și iubească datorită personalității sale cu picioarele pe pământ de pe Instagram și luptei pentru drepturile femeilor, imigranților și familiilor din clasa muncitoare.

Din 2018 Cortez a format o alianță puternică cu alte trei femei progresiste din Congresul american pentru a promova asistența medicală universală pentru toți americanii și măsuri de combatere a schimbărilor climatice.

Acestea sunt Ilhan Omar, reprezentantă a statului Minnesota, Aryanna Pressley din Massachusetts și Rashida Tlaib din Michigan. Ocasio-Cortez le-a poreclit „trupa” (The Squad) pe Instagram după ce au fost alese în urmă cu doi ani și s-a aliat cu ele pentru a se opune republicanilor și președintelui Donald Trump.

Toate cele patru au fost realese la alegerile de marți și vor avea și noi aliați progresiști în viitorul Congres: Jamaal Bowman din New York și Cori Bush din Missouri se vor îndrepta către legislativul american pentru prima dată.

Cine sunt însă cele patru femei?

Alexandria Ocasio-Cortez

Vârstă: 31

Stat: New York

Trecut: Născută în Bronx într-o familie din Puerto-Rico, absolventa de științe economice a fost anterior o activistă care și-a câștigat existența lucrând ca barman și ospătăriță înainte de a candida pentru Congres în 2018. Cortez a devenit cea mai tânără femeie aleasă vreodată în legislativul american când a câștigat un scaun în Camera Reprezentanților.

Politici: păstrarea împreună a familiilor de imigranți, mai multă egalitate pentru americani, combaterea schimbărilor climatice.

Urmăritori pe Instagram: 7,6 milioane

Citat: „Nu m-aș fi văzut niciodată intrând în politică însă acum că stau acum în această încăpere cu voi simt că putem realiza lucruri mărețe împreună.”

Ilhan Omar

Vârstă: 38

Stat: Minnesota

Trecut: Omar a ajuns în Statele Unite când avea 12 ani, fugind de războiul civil din Somalia. Familia sa a petrecut 4 ani într-o tabără de refugiați din Kenya înainte să imigreze în America. Bunicul său a inspirat-o să se implice în politică și, înainte de a candida pentru Congres, a lucrat ca un educator comunitar la Universitatea Minnesota. Omar este prima cetățeană americană cu origini somaleze aleasă în Congres și una din cele două femei musulmane alese pentru prima dată în legislativul american în 2018.

Politici: anularea datoriilor studenților, mărirea salariului minim, combaterea rasismului

Urmăritori pe Instagram: 1,2 milioane

Citat: „Construim o mișcare care vede lupta mea legată de lupta voastră și o lume în care toți muncitorii sunt înălțați. Împreună. Votul de astăzi, rezultatul acestor alegeri, nu este sfârșitul. Acesta e doar începutul.”


Ayanna Pressley

Vârstă: 46

Stat: Massachusetts

Trecut: Născută în Cincinnati și crescută în Chicago, Pressley este unicul copil al unei mame care a crescut-o singură, tatăl ei fiind un recidivist care s-a întors de mai multe ori în închisoare. Mama sa, o organizatoare pentru drepturile chiriașilor, i-a insuflat valoarea activismului civic. Pressley a devenit prima femeie de culoare aleasă în Congres din partea statului Massachusetts iar în luna ianuarie a vorbit despre problemele sale cu alopecia pentru a sensibiliza opinia publică.

Politici: Îngrijire medicală pentru mame, combaterea violenței sexuale, scăderea vârstei de vot de la 18 la 16 ani

Urmăritori pe Instagram: 420.000

Citat: „Astăzi am luptat pentru umanitatea noastră comună. Ne-am organizat. Ne-am mobilizat. Am legiferat valorile noastre. Sunt atât de mândră să fiu congresmenul și partenerul vostru în luptă. Cred în puterea noastră. Și doar începem.”

Rashida Tlaib

Vârstă: 44

Stat: Michigan

Trecut: Născută în Detroit într-o familie de imigranți palestinieni din clasa muncitoare, Tlaib a fost cel mai în vârstă din cei 14 copii ai familiei. Acum aceasta are la rândul său doi fii și și-a început cariera politică în 2004 când a fost intern al unui congresmen democrat din Camera Reprezentanților. Tlaib este prima femeie cu origini palestiniene aleasă în Congres.

Politici: Reforma politicilor de imigrație, combaterea rasismului, protejarea drepturilor legate de avort

Urmăritori pe Instagram: 416.000

Citat: „Trupa e mare.”

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul