Criteriul National

Alegeri SUA: Administrația Serviciilor Generale confirmă victoria lui Biden și începe tranziția formală – International

Alegeri SUA: Administrația Serviciilor Generale confirmă victoria lui Biden și începe tranziția formală – International
noiembrie 24
04:54 2020
Administrația Serviciilor Generale, cea care are un rol cheie în confirmarea oficială a victoriei în scrutinul prezidenţial, l-a informat pe președintele ales Joe Biden că administrația Trump este gata să înceapă procesul de tranziție formală, potrivit unei scrisori a administratorului Emily Murphy trimisă luni după-amiază și obținută de CNN.

Scrisoarea este primul pas pe care administrația l-a făcut pentru a recunoaște înfrângerea președintelui Donald Trump, la mai mult de două săptămâni după ce Biden a fost declarat câștigător la alegeri.

Murphy a spus că nu a fost presat de Casa Albă să întârzie tranziția formală și nu a luat o decizie „din teamă sau favoritism”.

„Vă rugăm să știți că am ajuns la decizia mea independent, pe baza legii și a faptelor disponibile”, a scris Murphy. „Nu am fost niciodată presat direct sau indirect de vreun oficial al Direcției Executive – inclusiv cei care lucrează la Casa Albă sau GSA – cu privire la conținutul sau la momentul deciziei mele. Pentru a fi clar, nu am primit nicio direcție de întârziere a hotărârii mele”.

Ce înseamnă această scrisoare

Scrisoarea marchează gestul formal pentru constatarea victoriei lui Biden, un proces normal funcțional cunoscut sub numele de constatare.

Măsura va permite ca tranziția să înceapă oficial, permițând actualilor oficiali ai agenției de administrație să se coordoneze cu noua echipă Biden și să oferede finanțări guvernamentale pentru tranziție.

Administrația Trump trebuie să recunoască în mod oficial că Joe Biden este președintele ales, astfel încât echipa de tranziție a democratului să poată începe să primească informații clasificate de înalt nivel și să vorbească cu echipele existente în diferitele ministere.

Echipa Biden va avea acum acces la spații de birouri suplimentare în interiorul agențiilor și posibilitatea de a utiliza resurse federale pentru verificări de fond privind numirile personalului Biden din Casa Albă și alegerile cabinetului.

Trump recunoaște pe Twitter ca a cerut transferul de putere

Președintele republican a avut grijă să nu recunoască în mod direct victoria lui Joe Biden, promițând să continue o „luptă corectă” în timp ce a înmulțit căile de atac legale, fără succes, pentru a încerca să demonstreze cu au existat fraude în timpul votului din 3 noiembrie.

„Cu toate acestea, în interesul țării noastre, recomand” agenției guvernamentale responsabile de transferul de putere să facă „ceea ce este necesar în ceea ce privește protocoalele și am cerut echipei mele să facă același lucru”, a scris pe Trump pe Twitter.

 • Biden o va numi în fruntea Finațelor pe Janet Yellen, fosa președintă a Fed
 • Antony Blinken va conduce diplomația SUA sub președinția lui Joe Biden
 • Comentarii

  Comentarii

  Articole similare

  Editia Digitala

  Criteriul National prima pagina

  photostudio_1649947095742

  EDITORIAL

  România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

  danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

  Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
  Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

  Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

  A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

  Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

  Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

  Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

  Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

  citeste in continuare

  REDACTIA

  Director fondator: Daniel C. Iorgu

  Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

  Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

  Editorialist: Florin Budescu

  Corespondent UK: Alina Pop

  Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

  Fotoreporter: Daniel Paun

  Reporter: Daniel Hintergraber

  Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

  Disclaimer

  Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

  Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

  CONTACT

  CRITERIUL NATIONAL
  Cotidian online de stiri si atitudine
  ISSN 2393-4891
  ISSN-L 2393-4891

  Redactie: contact@criteriul.ro

  Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

  Citeste si:

  nationalul logo

  Constanta Mea

  Prahova Mea

  Brasovul Meu

  Parteneri media exclusiv

  Revista presei Raspandacul