Criteriul National

Alegeri SUA: Candidaţii la funcţia de vicepreşedinte Kamala Harris şi Mike Pence s-au confruntat în unica dezbatere televizată – International

Alegeri SUA: Candidaţii la funcţia de vicepreşedinte Kamala Harris şi Mike Pence s-au confruntat în unica dezbatere televizată – International
octombrie 08
07:02 2020
Candidata democrată la funcţia de vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, a denunţat modul în care administraţia Trump a gestionat pandemia noului coronavirus drept „cel mai mare eşec” din istoria americană în deschiderea dezbaterii televizate împotriva vice-preşedintelui republican Mike Pence, informează AFP şi dpa, citate de Agerpres.

„Americanii au asistat la cel mai mare eşec al oricărei administraţii prezidenţiale din istoria ţării noastre”, a declarat senatoarea democrată în vârstă de 55 de ani în timpul primei şi unicei dezbateri cu republicanul Mike Pence, 61 de ani, care a avut loc miercuri la University Utah din Salt Lake City. Senatoarea democrată i-a acuzat pe Trump şi pe Pence că „încă nu au un plan” pentru a face faţă crizei şi şi-au „pierdut dreptul la re-alegere”.

Actualul vicepreşedinte republican, care urmăreşte să câştige alături de Donald Trump un nou mandat, şi-a acuzat rivala democrată că subminează încrederea americanilor într-un viitor vaccin împotriva COVID-19 prin exprimarea de îndoieli cu privire la credibilitatea declaraţiilor preşedintelui Trump pe acest subiect.

„Faptul că dumneavoastră continuaţi să subminaţi încrederea oamenilor într-un vaccin dacă vaccinul apare în timpul administraţiei Trump este revoltător”, a acuzat Mike Pence. Această afirmaţie a venit în replică la următorul punct de vedere exprimat de Kamal Harris: „Dacă medicii ne spun că trebuie să îl facem, voi fi prima la rând cu cei care îl vor primi. Dar dacă Donald Trump ne spune să îl facem, nu îl voi face”.

Pence a apărat eforturile administraţiei de combatere a pandemiei, inclusiv decizia preşedintelui Trump de la sfârşitul lunii ianuarie de a restricţiona călătoriile dinspre epicentrul pandemiei din China. „Vreau ca poporul american să ştie că încă din prima zi preşedintele Donald Trump a pus sănătatea Americii pe primul loc”, a subliniat actualul vicepreşedinte, potrivit Reuters.

Mike Pence i-a lăudat pe americani şi a susţinut că Harris ignoră sacrificiile făcute de aceştia. „Poporul american a trebuit să se sacrifice mult prea mult din cauza incompetenţei acestei administraţii”, a replicat Harris.

Kamala Harris a afirmat că publicul are dreptul să ştie cui îi este dator preşedintele american. „Ştim acum că Donald Trump are datorii şi că datorează 400 de milioane de dolari”, a spus Harris, referindu-se la recentele dezvăluiri despre finanţele liderului de la Casa Albă.

„Ar fi foarte bine să ştim cui îi datorează preşedintele Statelor Unite – comandantul şef – pentru că poporul american are dreptul să ştie ce anume influenţează decizia preşedintelui”.
Senatoarea democrată l-a acuzat cu această ocazie pe preşedintele Trump că ascunde adevărul.

Vicepreşedintele Mike Pence şi-a exprimat susţinerea faţă de acţiunile preşedintelui împotriva grupării Stat Islamic. „Preşedintele Trump a dezlănţuit armata americană şi forţele noastre armate au distrus califatul ISIS şi l-au doborât pe liderul lor (Abu Bakr) al-Baghdadi”, a afirmat Pence. Cu acest prilej a punctat faptul că părinţii ostaticei ucise de gruparea jihadistă, Kayla Mueller, se află în audienţă.

Kamala Harris a criticat acţiunile de politică externă ale lui Trump, pe care l-a acuzat că se îndepărtează de prieteni şi se apropie de lideri autoritari. Donald Trump „preferă ce spune Vladimir Putin în defavoarea comunităţii americane de informaţii”, a susţinut Harris.

Pe un ton evident mai civilizat, cu mult mai puţine întreruperi şi chiar complimente, dezbaterea candidaţilor la funcţia de vicepreşedinte al SUA a oferit o imagine puternic contrastantă cu duelul candidaţilor la preşedinţie Donald Trump şi Joe Biden. Chiar dacă s-au întrerupt, vicepreşedintele republican şi senatoarea democrată şi-au mulţumit reciproc şi, în general, s-au ascultat.

„Doresc să vă felicit, aşa cum am făcut-o şi telefonic, pentru această nominalizare istorică”, i-a spus Pence senatoarei de California cu origini imigrante. „Respect faptul că Joe Biden şi-a dedicat 47 de ani din viaţă slujirii statului. De asemenea, vă respect cariera în serviciul public”, a adăugat actualul vicepreşedinte, care a primit mulţumiri din partea rivalei sale pentru aceste complimente.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul