Criteriul National

Alegeri SUA Echipa de campanie a lui Joe Biden vinde…pliciuri de muște – International

Alegeri SUA Echipa de campanie a lui Joe Biden vinde…pliciuri de muște – International
octombrie 09
14:39 2020
Candidatul Partidului Democrat pentru președinția Statelor Unite, Joe Biden, vinde pliciuri de muște în cursa contra președintelui american Donald Trump, relatează Business Insider.

În timpul dezbaterii dintre candidata democrată pentru vicepereședinție, senatoarea Kamala Harris, și actualul vicepreședinte american, Mike Pence, o muscă a aterizat pe capul vicepreședintelui republican rămânând acolo timp de aproape două minute în timp ce acesta a continuat să vorbească.

„Contribuie cu 5$ pentru a ajuta această campanie să-și ia zborul”, a scris Biden pe Twitter, alături de o imagine cu el cu un plici de muște în mână și un link care duce la o pagină de strângere de fonduri pentru campania sa.

Imaginea cu pliciul pare să fie veche de cel puțin un an fiind postată inițial de Biden pe Twitter în octombrie 2019.

Deși Biden și Harris au avut o dezbatere în care au discutat majoritatea problemelor de pe agenda publică americană, de la pandemia de Covid-19 la relațiile externe și protestele antirasism izbucnite în SUA anul acesta, incidentul cu musca a atras cel mai mult atenția pe platformele social media.

La câteva minute după ce musca a aterizat pe capul lui Pence cineva a creat un cont pe Twitter pentru aceasta și oamenii au început să distribuie memeuri și glume cu hashtag-ul „PenceFlyHead”.

Biden a încercat să profite de viralizarea incidentului de pe Facebook, tweet-ul candidatului democrat cu pliciul de muște fiind distribuit de peste 240.000 de ori.

Ulterior echipa sa a postat un link către site-ul de campanie al lui Biden de pe care poate fi cumpărat un plici de muște pentru 10 dolari.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul