Criteriul National

Alegeri SUA: Situația din patru state cheie – Alegeri SUA 2020

Alegeri SUA: Situația din patru state cheie – Alegeri SUA 2020
noiembrie 05
04:54 2020
Chiar dacă Joe Biden are în prezent 253 de electori și Donald Trump 213, suspansul rămâne intact în patru state care a rputea înclina decisiv balanța

Georgia

16 mari electori în jos

98% din voturi au fost numărate în acest stat din sud-estul care votează în mod tradițional republicanii.

Donald Trump a fost în frunte de marți seară, dar avantajul său s-a redus pe măsură ce a trecut ziua, iar mass-media americană a prezis un scor extrem de strâns.

Avansul lui Trump în Georgia a scăzut la circa 47.000 de voturi. În momentul de față Trump mai are doar 1% în fața lui Biden, cu circa 230.000 de voturi rămase de centralizat.

Autoritățile locale au declarat că au reușit să finalizeze numărătoarea peste noapte.

Nevada

6 mari electori în joc.

86% din voturi au fost numărate în acest deșert vestic, care a ales-o pe Hillary Clinton în 2016.

Joe Biden este în prezent în frunte, cu 49,3%, față de 48,7% pentru Donald Trump.

Autoritățile locale au declarat pentru prima dată miercuri dimineață că nu vor publica noi rezultate până joi.

Înainte de a anunța pe Twitter că vor comunica în cele din urmă noi cifre miercuri seara, „din cauza unui interes puternic pentru votul din Nevada”.

Rezultatul final, care ar putea deschide definitiv porțile Casei Albe pentru Joe Biden, nu ar trebui însă să fie cunoscut decât joi dimineață.

Pennsylvania

20 de mari electori în joc.

88% din voturi au fost exprimate în această stat industrial care face parte din celebra „Rust Belt” din nord-est, unde cei doi candidați au făcut o campanie acerbă.

Donald Trump a avut un avans relativ confortabil miercuri seară (51,0%, față de 47,8% pentru Joe Biden), dar potrivit presei americane, numărul voturilor prin corespondență ar trebui să ridice în mod semnificativ candidatul democrat, originar din Pennsylvania .

Avansul lui Trump este acum de doar circa 200.000 de voturi, față de 300.000 în urmă cu două ore.

Autoritățile locale speră să poată finaliza numărătoarea până vineri.

Carolina de Nord

15 electori în joc.

95% din voturi au fost numărate în acest stat de sud-est, în mod tradițional republican.

Avantajul pentru moment pentru Donald Trump (50,1%) față de Joe Biden (48,7%), dar voturile poștale trimise târziu în ziua alegerilor – 3 noiembrie – sunt acceptate până 12 noiembrie.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul