Criteriul National

Alegeri SUA: Trump în statul-cheie Pennsylvania, Biden acasă cu două săptămâni înaintea scrutinului – Alegeri SUA 2020

Alegeri SUA: Trump în statul-cheie Pennsylvania, Biden acasă cu două săptămâni înaintea scrutinului – Alegeri SUA 2020
octombrie 21
06:51 2020
În timp ce candidatul republican Donald Trump străbate America în campania electorală, opozantul său democrat Joe Biden alege să rămână acasă, la exact două săptămâni până la alegerile din 3 noiembrie, informează AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, a anunţat că marţi nu va avea nicio ieşire publică, ceea ce a ridicat semne de întrebare în legătură cu starea sănătăţii sale, dar şi cu strategia sa electorală pe măsură ce se apropie data scrutinului. „Joe Biden se ascunde şi azi în subsol”, l-a ironizat pe Twitter echipa de campanie a lui Trump pe candidatul democrat. Preşedintele Donald Trump şi-a continuat marţi maratonul electoral cu un nou miting în statul-cheie Pennsylvania.

Aflat pe locul al doilea în sondaje, liderul republican şi-a intensificat atacurile personale la adresa integrităţii rivalului său democrat, acuzând presupusele afaceri necurate ale fiului acestuia Hunter Biden în Ucraina şi China pe vremea când Joe Biden era vicepreşedinte în administraţia Barack Obama (2009-2017).

Donald Trump le-a spus susţinătorilor săi din Pennsylvania că are nevoie de un al doilea mandat la Casa Albă pentru a asigura o redresare reuşită de pe urma pandemiei noului coronavirus şi a crizei economice.

La un miting desfăşurat în apropierea aeroportului din Erie, în nord-vestul statului Pennsylvania, Trump a declarat că acest stat l-ar putea aduce pe primul loc în alegerile din 3 noiembrie şi a avertizat că rivalul democrat Joe Biden va decima locurile de muncă din domeniul energetic şi din sectoarele de producţie.

„Aceasta este o alegere între super-redresarea Trump, care se întâmplă chiar acum, şi o depresie Biden”, le-a spus Trump susţinătorilor săi care, ca la majoritatea mitingurilor sale, au stat înghesuiţi, mulţi nepurtând măşti.

„Dacă doriţi şcoli deschise, o economie deschisă şi o ţară sigură, sănătoasă şi prosperă, votaţi pentru mine”, a afirmat candidatul republican.

„Dacă vom câştiga Pennsylvania, câştigăm totul”, a susţinut Trump în Erie.

Miercuri, fostul preşedinte democrat Barack Obama va face campanie pentru Joe Biden în acelaşi stat, care joacă un rol important în deciderea câştigătorului cursei pentru un mandat la Casa Albă. Obama va participa la un miting drive-in în Philadelphia.

În preferinţele electoratului, Joe Biden îl devansează pe Donald Trump cu 9 procente (50% – 41% ), conform unui sondaj publicat marţi de New York Times şi Siena College. Sondajul specifică faptul că acest avantaj intervine pe teme centrale precum combaterea COVID-19 şi menţinerea ordinii, lăsând puţin loc de manevră preşedintelui pentru a recupera diferenţa.

Potrivit însă unui alt sondaj, IBD/TIPP, decalajul s-ar fi micşorat, fiind în prezent de 2.3% (Biden 48.1% şi Trump 45.8%).

Printre explicaţiile prezentate de unul din puţinele institute care au prezis victoria miliardarului republican în 2016, se numără o creştere a mobilizării alegătorilor republicani care s-au coagulat în susţinerea lui Trump, în timp ce Biden se confruntă cu dificultăţi în a suda alegătorii democraţi, dintre care unii nu sunt încă deplin convinşi de candidatura sa.

Cu două săptămâni înaintea scrutinului, peste 35 de milioane de americani au votat deja anticipat, potrivit Proiectului Alegeri SUA de la Universitatea din Florida, ceea ce reprezintă peste un sfert din totalul votanţilor la alegerile prezidenţiale din 2016.

Statele-cheie care vor avea un rol hotărâtor în influenţarea rezultatului scrutinului prezidenţial din 3 noiembrie sunt Pennsylvania, Florida, Michigan şi Carolina de Nord.

A doua şi ultima dezbatere între Donald Trump şi Joe Biden va avea loc joi.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul