Criteriul National

Alegerile din Republica Moldova au fost FRAUDATE !….13 noiembrie 2016 – Chisinau.

 Breaking News
Alegerile din Republica Moldova au fost FRAUDATE !….13 noiembrie 2016 – Chisinau.
noiembrie 15
17:53 2016

FRAUDA in Alegerile de la Chisinau de duminica 13 noiembrie 2016…. Asa au strigat pe strazi, luni 15 noiembrie, sute de mii  de cetateni ai Republici Moldova…  Acestia doresc anularea imediata a alegerilor, pe motivul ca ar fi fost furate…Noi, nu avem probe, insa modalitatea clara prin care alegatorii din diaspora au fost obstructionati in exercitarea votului, mi se pare similara cu ceea ce s-a intamplat in turul intai la alegerile trecute din Romania. Diferenta este ca in turul doi PONTA a fost taxat in mod cert si astfel a pierdut alegerile, care in turul intai il devansase in mod considerabil pe contra candidatul sau Werner Klaus Iohannis, actualul Presedinte al Romaniei.

downloaddodon

Insa Republica Moldova nu este parte a Uniunii Europene, iar Romania nu poate intervenii in mod direct, in ciuda faptului ca cetatenii Republicii Moldova sunt practic romani. Ceea ce am sa scot in relief in acest reportaj este demn de luat in seama, chiar la nivel UE si de ce nu, chiar NATO, iar asta pentru ca din semnalele observatorilor externi s-a putut constata incalcarea frauduloasa a regulilor electorale. Datorita acestor motive la Chisinau s-a iesit in strada imediat scandandu-se ca se doreste „declararea nula”a turului doi de duminica.

 

images-10images-6images-5

In presa europeana, dar si chiar cea elvetiana s-a constatat ca sunt nenumarate voci care declara nulitatea alegerilor de duminica 13 noiembrie pentru urmatoarele motive: grupuri masive de cetateni din Transnistria au fost adusi cu mijloace de transport pentru a vota de mai multe ori in orase si localitati diferite, neomologarea si lipsa controlului SOFT-ului folosit de catre firme de IT ce au stranse legaturi cu IGOR DODON, obstructionarea dreptului fundamental al democratiei, de a VOTA liber,  urnele de votare au fost inchise mai de vreme de ora stabilita, pentru simplul motiv ca nu mai existau formulare tipizate, apoi legea campaniei electorale a fost grav incalcata prin folosirea de benere si lozinci instigatoare la URA, VIOLENTA, dezinformare si XENOFOBIE.

images-11images-9

Dezinformarea populatiei romanesti din R. Moldova si chiar inducerea voita in eroare a electoratului a celorlalte minoritatti culturale, in care s-au promovat in campania electorala chiar si  ura impotriva Uniunii Europene si a Romaniei. Insa nu in ultim rand, se vorbeste atat in presa cat si in mediile politice ca informatiile cu privire la alegerile din RAIOANE au fost raportate exact invers, adica in loc s-o declare castigatoare pe Maia Sandu, l-au declarat pe Igor Dodon.

images-7

In presa Ucrainiana se vorbeste clar de a se lua decizia la nivel de state de a nu se recunoaste alegerile din R. Moldova, fapt pe care-l salutam si noi si dorim ca nici politicieni nostri sa nu recunoasca rezultatul alegerilor nedemocratice din R MOLDOVA. Stim ca atat la Washington cat si la Bruxelles acest lucru se discuta intens si ca nimeni din lumea Occidentala nu va recunoaste rezultatul trucat al alegerilor de duminica de la Chisinau, pentru simplul motiv ca Republica Moldova a munict din greu ca sa faca reforme democratice si duce o lupta impotriva coruptiei pentru a se integra in UE. Ce este chiar foarte interesant, este faptul ca doar Vladimir Putin s-a grabit s-al salute pentru victorie, pentru ca Dodon a folosit bani in campanie chiar de la Putin, caruia trebuie cu siguranta sa-i returneze servicii la schimb.

images-12

Din punctul meu de vedere, rezultatul acestor alegeri este mai mult decat important pentru viitorul apropiat si indepartat al acestei  euroregiuni pentru ca prin Moldova se va realiza un cap de pod pentru Rusia expansionista, ce va duce in mod cert la o noua invazie a Ucrainei, astfel incat pe langa Transnistria, va fi realizata ideea de intemeiere a Novaia Rusia. Acest proiect  a fost incetinit datorita interventiei UE si SUA la nivel diplomatic prin impunerea de embargouri Rusiei. Tocmai acest aspect trebuie discutat intens si la Cartierul General al NATO de la Bruxelles.

imagesimages-13

Faptul ca presedintele ales Donald Trump intentioneaza sa aibe relatii constructive cu Rusia, nu face altceva decat sa-i de-a lui Putin sansa de a invada Ucraina. Stiind ca in Republica Moldova are deja acum un lider pro rus, care intentioneaza clar sa suceasca drumul de aderare a Moldovei in UE, direct catre Uniunea Euro-Asiatica. Practic se intentioneaza a se reface fosta Uniune Sovietica si a sferei sale de influenta in Europa de Est. Ei bine, pana pe 20 ianuarie cand presedintele ales al SUA isi va incepe in mod real mandatul de 4 ani la Casa Alba, trebuie sa acordam atentie sporita si sa aducem la cunostinta opiniei publice mondiale ca   mandatul Domnului Obama, expira tocmai pe data de 19 ianuarie 2017.

images-15images-14

Ambasadorul UE la Chisinau atrage atentia la randul sau ca Romania trebuie sa se implice imediat in a ajuta Republica Moldova in drumul sau de integrare in UE. Punctul meu de vedere este ca Romania trebuie sa nu recunoasca alegerile de la Chisinau de duminica, apoi sa se faca faca imediat un referendum atat pe malul stang cat si pe cel drept al Prutului pentru re- UNIREA imediata cu Romania.

images-4images-8

Imi permit sa vin cu inca o idee zic eu bine intentionata, ca la acest referendum sa participe si UCRAINA pentru unirea sa cu Romania, iar astfel se scapa de invazia iminenta ce o paste !… Prin aceasta masura va deveni membra a Uniunii Europene, dar si a NATO !…Bineinteles ca sub umbrela Romaniei isi va putea duce viata in continuare toata populatia ei, iar din punct de vedere administrativ va fi tot Ucraina. Eu zic ca impreuna, vom fi mai puternici, atat de vedere economic cat si militar si vom avea un cuvant de spus in fatza invaziilor straine !…

download-2 klaus-iohannis-petro-porosenko

Imaginatia poate merge chiar si mai departe, pana acolo cand am putea reface un stravechi teritoriu comun numit TRAKIA, din care sa faca parte si Polonia, Tarile Baltice, Bulgaria, Makedonia, Muntenegru, Albania, Serbia, Turcia si chiar Georgia. Ganditi-va ca din punct de vedere cultural si etnic am putea functiona foarte bine.  Insa acest ultim proiect nu poate avea loc decat daca va achiesa chiar Statele Unite ale Americii, care sa furnizeze tehnica necesara functionarii acestui proiect. Astfel TRAKIA ar putea asigura apararea pe flancul de est a UE cu o populatie de circa 290 de milioane de oameni si cu o armata care sa ii faca pe rusi sa se gandeasca de doua ori, inainte sa plece cu tancul in excursie !…

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Hintergraber

Daniel Hintergraber

Inginer Diplomat cu experienta de peste 10 ani in massmedia, specializat in filmari si arheologie subacvatica. Realizatorul filmelor Flora si Fauna Marii Negre, Pe Urmele Capitanului Scarlat (film despre pionieratul scafandreriei romanesti, dar si despre arheologie subacvatica). Cunoscator in domeniul Istoriei Navale din cel de-al doilea razboi mondial si realizatorul filmului documentar - Scufundarea Moscovei.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo