Criteriul National

ALERTA! Un cutremur de 7.0 grade pe scara Richter a avut loc în Japonia!

ALERTA! Un cutremur de 7.0 grade pe scara Richter a avut loc în Japonia!
aprilie 15
19:51 2016

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 7,0 grade pe scara Richter a avut loc în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă în sudul Japoniei, autorităţilor emiţând o alertă de tsunami.
seismograf-afp

Seismul a avut loc sâmbătă la ora 1.25 (vineri, ora 19.25, ora României) în zona Kumamoto, în sudul Japoniei, la adâncimea de doar 10 kilometri.Agenţia seismologică niponă a emis o avertizare de tsunami în urma cutremurului.

Epicentrul cutremurului a fost la un kilometru sud-vest de Kumamoto-Shi, la 12 kilometri nord-est de Uto şi la 13 kilometri sud-est de Ueki.

Deocamdată, nu există informaţii despre victime sau daune materiale.

Două cutremure de 6,2, respectiv 6,0 grade produse joi în aceeaşi zonă au provocat moartea a cel puţin nouă persoane şi rănirea altor zeci.

Valuri de câteva zeci de centimetri au lovit litoralul Japoniei la câteva zeci de minute după seismul de 7,0 grade produs în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, fără însă a se înregistra vreun tsunami major sau daune materiale, informează postul nipon NHK.

Agenţia seismologică niponă avertizase că un tsunami de până la un metru ar putea lovi coastele situate la vest de epicentrul cutremurului, care a fost în zona Kumamoto.

 

Sursa foto :www.mediafax.ro

Sursa video: http://usat.ly/1NcOopd

 

Redacţia ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro