Criteriul National

Aleșii noștrii și grija față de sănătatea și viitorul nostru

Aleșii noștrii și grija față de sănătatea și viitorul nostru
februarie 26
12:38 2018

3

Aleșii neamului se preocupă pentru binele nostru. Așa au jurat, atunci când au fost investiți în frunte.Pornind de la acest lucru logic vom observa …contrariul.

Să nu vă speriați, deoarece, pe parcursul istoriei am avut mai mulți de acest fel.

„Puternici „au fost, sunt și vor fi încă , și… chiar aceștia în omnipotența lor uita ca orice marire poartă în ea decăderea.Numai urcarea treaptă cu treptă (ca în Scara lui Iacob !) face suișul sigur.

Se cunosc foarte mulți oameni plini de trufie, de importanță, invocând funcția pe care o ocupau.Și, având o bogată experienâă de viață,cu rapiditatea cu care s-au cățărat, cu una și mai iute s-a sfârșit statutul lor de „lei”. Nu de alta, erau doar niște lei țesuți pe steaguri,codată ce vântul îi împinge înainte.

Contrar unor astfel de oameni se proclamă a fi „cei adevărați ” există semeni care luptă să se învingă pe sine, fără poftă de mărire, fără averi nemăsurate și cu o viață plină de iubire și de solidaritate cu ceilalți.

Numai că aceștia suferă și aleg să plece.Totul pornește de la bani…

De aceea, banii de la buget, oricât de mulți ar fi ,nu vor aduce mai multă sănătate la oamenii acestei țări !
Să nu înțelegeti greșit că eu aș fi împotriva finanțării corespunzătoare a asistenței medicale gratuite !

Se vede de la distanța celor 28 de ani că orientarea cheltuirii banilor publici este greșită. Investițiile în spitale, aparatura medicală dar și salariile sunt pe plan secund. Rezultă că nu vor aduce un plus acestui domeniu important ce vizează bunul mers al societății. Apar multe lipsuri de acest gen cauzează multiple disfuncționalități. În lipsa capitalului uman, totul este pierdut.
Acest capital uman îl găsim in cadre medicale și oamenii se împart în pacienți reali și virtuali.
Medicii și personalul mediu de specialitate sunt într-un număr insuficient și cu o pregătire îndoielnică. Această stare rezultă, ca exemplu, din faptul că principala preocupare a medicului de familie care este prescrierea medicamentelor și a serviciilor medicale si nu aprofundarea cauzelor bolii. De ce se petrec aceste lucruri?
S-ar pune astfel accentul pe prevenirea îmbolnăvirii,deoarece asigurații medical , în marea lor majoritate, n-au educația sanitară minimă, deoarece nu-i preocupă așa ceva. Aceștia se hrănesc necorespunzător, ignorând efectele nocive ale tutunului și băuturilor alcoolice . Ultimele statistici confirmă faptul că pentru aceste vicii acceptate, oamenii cheltuiesc peste o treime din venituri- într-un cuvânt , au transformat medicamentele în alimente, iar vizita la medic un drept absolut.
Aceste realități triste impun urgent schimbarea politicilor publice în materie de sănătate , mutând accentul de la „obiecte” la oameni , acesta fiind fără discuție capitalul cel mai important pentru prevenirea s=și tratarea bolilor.
Și pe final să ne aducem aminte că suntem mai puțini cu 3,4 milioane. Această situație, confirmată prin date statistice ,generează consecințe grave la nivel național , chiar în viitorul apropiat.

252755_101776049915053_100002479742794_10306_8274762_n1-300x300
De aceea, ca un bun cetășean vă întreb și eu, pe fiecare dintre dumneavoastră deschis…Ați auzit vreun „ales ” să propună înființarea unei Comisii parlamentare pe această temă?
Au inițiat ONG-urile, finanțate din bani publici, dar când și mai ales unde și de ce nu vor să aibe dezbateri, ca să ne spună încotro ne îndreptăm ?
Nu de alta, dar din aceste întrebări rămase fără de răspuns rezultă o alta care are darul de a pune punctul pe I. Cine va veni în locul milioanelor de oameni activi plecați din țară?
Fiți siguri că în viitorul apropiat cotele de migranți (impuse, obligatorii etc) vor fi doar amintire…
La astfel de grave probleme, la nivel național,aceste chestiuni ce se leagă de sănătate și de valul de plecări ale conaționalilor ar trebui să găsească răspuns Guvernul și Parlamentul, nu sa piardă timpul cu preocupări de genul :cine conduce DNA-ul și de ce-i „spionează” SPP-ul?

De aceea, cred că ar mai există o șansă ca să se redreseze ceva la cârma țării vis a vis de aceste problemele care sunt vitale.Numai să-i preocupe pe cei aflați în frunte!

Sursa foto :eHealth Romania

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 26 Februarie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu