Criteriul National

Aleșii noștrii și grija față de sănătatea și viitorul nostru

Aleșii noștrii și grija față de sănătatea și viitorul nostru
februarie 26
12:38 2018

3

Aleșii neamului se preocupă pentru binele nostru. Așa au jurat, atunci când au fost investiți în frunte.Pornind de la acest lucru logic vom observa …contrariul.

Să nu vă speriați, deoarece, pe parcursul istoriei am avut mai mulți de acest fel.

„Puternici „au fost, sunt și vor fi încă , și… chiar aceștia în omnipotența lor uita ca orice marire poartă în ea decăderea.Numai urcarea treaptă cu treptă (ca în Scara lui Iacob !) face suișul sigur.

Se cunosc foarte mulți oameni plini de trufie, de importanță, invocând funcția pe care o ocupau.Și, având o bogată experienâă de viață,cu rapiditatea cu care s-au cățărat, cu una și mai iute s-a sfârșit statutul lor de „lei”. Nu de alta, erau doar niște lei țesuți pe steaguri,codată ce vântul îi împinge înainte.

Contrar unor astfel de oameni se proclamă a fi „cei adevărați ” există semeni care luptă să se învingă pe sine, fără poftă de mărire, fără averi nemăsurate și cu o viață plină de iubire și de solidaritate cu ceilalți.

Numai că aceștia suferă și aleg să plece.Totul pornește de la bani…

De aceea, banii de la buget, oricât de mulți ar fi ,nu vor aduce mai multă sănătate la oamenii acestei țări !
Să nu înțelegeti greșit că eu aș fi împotriva finanțării corespunzătoare a asistenței medicale gratuite !

Se vede de la distanța celor 28 de ani că orientarea cheltuirii banilor publici este greșită. Investițiile în spitale, aparatura medicală dar și salariile sunt pe plan secund. Rezultă că nu vor aduce un plus acestui domeniu important ce vizează bunul mers al societății. Apar multe lipsuri de acest gen cauzează multiple disfuncționalități. În lipsa capitalului uman, totul este pierdut.
Acest capital uman îl găsim in cadre medicale și oamenii se împart în pacienți reali și virtuali.
Medicii și personalul mediu de specialitate sunt într-un număr insuficient și cu o pregătire îndoielnică. Această stare rezultă, ca exemplu, din faptul că principala preocupare a medicului de familie care este prescrierea medicamentelor și a serviciilor medicale si nu aprofundarea cauzelor bolii. De ce se petrec aceste lucruri?
S-ar pune astfel accentul pe prevenirea îmbolnăvirii,deoarece asigurații medical , în marea lor majoritate, n-au educația sanitară minimă, deoarece nu-i preocupă așa ceva. Aceștia se hrănesc necorespunzător, ignorând efectele nocive ale tutunului și băuturilor alcoolice . Ultimele statistici confirmă faptul că pentru aceste vicii acceptate, oamenii cheltuiesc peste o treime din venituri- într-un cuvânt , au transformat medicamentele în alimente, iar vizita la medic un drept absolut.
Aceste realități triste impun urgent schimbarea politicilor publice în materie de sănătate , mutând accentul de la „obiecte” la oameni , acesta fiind fără discuție capitalul cel mai important pentru prevenirea s=și tratarea bolilor.
Și pe final să ne aducem aminte că suntem mai puțini cu 3,4 milioane. Această situație, confirmată prin date statistice ,generează consecințe grave la nivel național , chiar în viitorul apropiat.

252755_101776049915053_100002479742794_10306_8274762_n1-300x300
De aceea, ca un bun cetășean vă întreb și eu, pe fiecare dintre dumneavoastră deschis…Ați auzit vreun „ales ” să propună înființarea unei Comisii parlamentare pe această temă?
Au inițiat ONG-urile, finanțate din bani publici, dar când și mai ales unde și de ce nu vor să aibe dezbateri, ca să ne spună încotro ne îndreptăm ?
Nu de alta, dar din aceste întrebări rămase fără de răspuns rezultă o alta care are darul de a pune punctul pe I. Cine va veni în locul milioanelor de oameni activi plecați din țară?
Fiți siguri că în viitorul apropiat cotele de migranți (impuse, obligatorii etc) vor fi doar amintire…
La astfel de grave probleme, la nivel național,aceste chestiuni ce se leagă de sănătate și de valul de plecări ale conaționalilor ar trebui să găsească răspuns Guvernul și Parlamentul, nu sa piardă timpul cu preocupări de genul :cine conduce DNA-ul și de ce-i „spionează” SPP-ul?

De aceea, cred că ar mai există o șansă ca să se redreseze ceva la cârma țării vis a vis de aceste problemele care sunt vitale.Numai să-i preocupe pe cei aflați în frunte!

Sursa foto :eHealth Romania

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest material oferit în exclusivitate astăzi 26 Februarie 2018

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Revoluția fiscală - o gogoriță națională EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Exprimarea greoaie din textul Ordonanței pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal a creat mai degrabă confuzie, în rândul angajaților, decât să confere siguranța pe care și-o doreau guvernanții. Această “revoluție fiscală” declanșată de Guvern a alimentat și mai mult nemulțumirile celor care protestează în stradă săptămână de săptămână.
O adevărată cavalcadă ce a provocat nenumărate neliniști , pe deplin justificate au tot zdruncinat atît încrederea dar mai ales au alimentat temerile tuturor oamenilor de bună credință din Romînia. Promisiunile lansate imediat după începutul acestui an au cauzat o adevărată sarabandă a emisiunilor în care doamna ministră a portofoliului muncii-Lia Olguța Vasilescu a tot fost invitată.
Numai că, din nefericire, din toate acestea s-a desprins ceva ce nu are o finalitate sau ceva care nu va aduce prosperitatea românilor . ‘‘Mult zgomot pentru nimic” ar fi motto-ul acestei adevărate campanii de conștientizare a noii revoluții fiscale. Aceasta își va arăta cu adevărat efectele în cel mai scurt timp.

Cu toate mijloacele moderne de informare , promisiunile și noutatea adusă în practică în domeniul fiscal a determinat ca întreaga clasă politica aflată la guvernare să se plângă deseori că toți oamenii nu le înțeleg deloc rostul sau deja iluzoriul program de guvernare, rămas mereu în urmă sau neonorat din cauze diverse…
Lipsa de transparență este dublată și de o lipsă de comunicare corespunzătoare ce accentuează lipsa resurselor financiare si antrenează nemultumirea majorității cetățenilor, acei buni plătitori de taxe și impozite ! .......

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri:

content writing
clovis.ro