Criteriul National

Dulgheru şi Halep s-au calificat în sferturi la Roma!

Dulgheru şi Halep s-au calificat în sferturi la Roma!
mai 14
11:15 2015

Tenismana româncă Alexandra Dulgheru s-a calificat în sferturile turneului de tenis WTA de la Roma, după ce a învins-o în sferturi cu 6-4, 6-3 pe rusoaica Ekaterina Makarova.

UPDATE 15.05 Şi Simona Halep s-a calificat în sferturi, după ce a învins-o categoric pe Venus Williams cu 6-2, 6-1, iar cele două românce vor lupta în sferturi una împotriva celeilalte pentru un loc în semifinală.

Lupta dintre Dulgheru şi Makarova a fost dură şi relativ scurtă. Ekaterina Makarova a încercat să facă diferenţa lovind puternic, la risc, dând mingi decisive ca să rupă jocul Alexandrei Dulgheru.

Şi mai scurtă a fost disputa dintre Halep şi Williams, care parcă şi-a propus la un moment dat să nu ia bătaie în mai puţin de o oră, trăgând de timpşi prelungind mingile.

Dulgheru a avut răbdare, procentaj mai bun de lovituri în teren şi în ambele seturi a revenit spăectaculos, câştigând foarte multe game-uri la rând şi învingând-o în primul rând psihic pe Makarova.

În schimb, Halep a jucat în majoritatea timpului dând unghiuri dificile pentru Venus Williams. Aceasta este mult sub nivelul fizic pe care-l avea în vremurile când domina, împreună cu Serena, WTA.

Evident, un avantaj pentru Alexandra Dulgheru şi chiar şi pentru Simona Halep (care însă e cea mai adaptată la suprafeţe rapide tenismană româncă) a fost zgura, cea mai lentă suprafaţă de joc.

Tenismanii români sunt, în general, obişnuiţi de la copii şi juniori să joace pe zgură, care este suprafaţa lor de antrenament tipică.

Irina Begu a pierdut în trei seturi, 4-6, 7-5, 1-6 în faţa belarusei Vika Azarenca.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo