Criteriul National

Dulgheru şi Halep s-au calificat în sferturi la Roma!

Dulgheru şi Halep s-au calificat în sferturi la Roma!
mai 14
11:15 2015

Tenismana româncă Alexandra Dulgheru s-a calificat în sferturile turneului de tenis WTA de la Roma, după ce a învins-o în sferturi cu 6-4, 6-3 pe rusoaica Ekaterina Makarova.

UPDATE 15.05 Şi Simona Halep s-a calificat în sferturi, după ce a învins-o categoric pe Venus Williams cu 6-2, 6-1, iar cele două românce vor lupta în sferturi una împotriva celeilalte pentru un loc în semifinală.

Lupta dintre Dulgheru şi Makarova a fost dură şi relativ scurtă. Ekaterina Makarova a încercat să facă diferenţa lovind puternic, la risc, dând mingi decisive ca să rupă jocul Alexandrei Dulgheru.

Şi mai scurtă a fost disputa dintre Halep şi Williams, care parcă şi-a propus la un moment dat să nu ia bătaie în mai puţin de o oră, trăgând de timpşi prelungind mingile.

Dulgheru a avut răbdare, procentaj mai bun de lovituri în teren şi în ambele seturi a revenit spăectaculos, câştigând foarte multe game-uri la rând şi învingând-o în primul rând psihic pe Makarova.

În schimb, Halep a jucat în majoritatea timpului dând unghiuri dificile pentru Venus Williams. Aceasta este mult sub nivelul fizic pe care-l avea în vremurile când domina, împreună cu Serena, WTA.

Evident, un avantaj pentru Alexandra Dulgheru şi chiar şi pentru Simona Halep (care însă e cea mai adaptată la suprafeţe rapide tenismană româncă) a fost zgura, cea mai lentă suprafaţă de joc.

Tenismanii români sunt, în general, obişnuiţi de la copii şi juniori să joace pe zgură, care este suprafaţa lor de antrenament tipică.

Irina Begu a pierdut în trei seturi, 4-6, 7-5, 1-6 în faţa belarusei Vika Azarenca.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro