Criteriul National

Alianţa USR PLUS: Tribunalul a validat candidaturile în Voluntari – Politic

Alianţa USR PLUS: Tribunalul a validat candidaturile în Voluntari – Politic
august 22
19:36 2020
Alianţa USR PLUS a contestat hotărârea Biroului Electoral de Circumscripţie din oraşul Voluntari cu privire la candidaturile pentru alegerile locale, demers respins iniţial, dar Tribunalul Ilfov a admis candidatura lui Bogdan Rolea pentru funcţia de primar al oraşului şi lista de candidaţi pentru Consiliul Local, a anunţat, sâmbătă, într-un comunicat de presă citat de Agerpres, formaţiunea politică.

„Soluţia dată de Tribunal vine să confirme faptul că tot acest demers a fost o încercare disperată a interpuşilor domnului Pandele (primarul oraşului Voluntari – n.r.) de a împiedica candidatura şi implicit intrarea în administraţia locală Voluntari a candidaţilor USR PLUS, printre care se află urbanişti, economişti, ingineri software, experţi contabili, profesionişti în domeniile lor, pentru că ştiu că, odată intraţi în consiliul local, aceşti oameni vor face tot posibilul să scoată la lumină tot ceea ce a fost bine ascuns timp de două decenii”, se precizează în comunicat.

Reprezentanţii alianţei acuză faptul că unii ‘sunt conectaţi puternic la reţelele de interese locale din Voluntari’.

„Candidaţii USR PLUS reprezintă pentru ei riscul să dispară de pe scena politică acei oameni în care s-au investit mulţi bani pentru a le favoriza demersurile personale, în defavoarea interesului public. Utilizarea intimidării este singurul mecanism pe care aceşti oameni îl cunosc, disperaţi să îşi menţină reţeaua de relaţii”, susţin aceştia.

Ei adaugă faptul că vor să facă ‘lumină în administraţia locală Voluntari’, să oprească ‘scurgerile de bani către buzunarele prietenilor’ lui Florentin Pandele şi ‘pentru a o transforma în partener al cetăţenilor, care îi reprezintă cu integritate, deschidere, transparenţă şi profesionalism’.

‘Prioritatea noastră numărul 1 sunt cetăţenii Voluntariului, pentru că noi suntem dintre ei’, mai spun reprezentanţii Alianţei în comunicat.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul