Criteriul National

Alimentaţia cu lapte praf Humana în primele luni de viaţă – informaţii importante

Alimentaţia cu lapte praf Humana în primele luni de viaţă – informaţii importante
octombrie 30
18:50 2020

Primele luni de viaţă sunt vitale pentru dezvoltarea bebeluşilor, pentru formarea şi dezvoltarea sistemului lor imunitar, iar hrănirea joacă un rol foarte important. Mămicile care nu pot alăpta din motive de sănătate, personale sau profesionale, pot alege o formulă lapte praf Humana pe care să o ofere copiilor şi care să facă faţă cerinţelor din punct de vedere nutritiv.

Prepararea laptelui formulă

Înainte de a alege varianta laptelui praf formulă, părinții trebuie să ştie prin ce metode se prepară. Pregătirea corectă a laptelui praf este foarte importantă, de aceea trebuie citite cu atenţie instrucţiunile şi respectate complet. Practic, prea mult sau prea puţin lapte praf poate pune în pericol sănătatea şi dezvoltarea bebeluşului. De asemenea, cutia de lapte praf trebuie păstrată la temperatura potrivită, în frigider, într-un mediu curat. În caz contrar, laptele s-ar putea contamina cu bacterii şi ar putea produce neplăceri din punct de vedere gastrointestinal.

În plus, prepararea laptelui formulă trebuie făcută în condiţii de deplină siguranţă şi respectând măsurile de igienă, atât ale spălării sticlelor și tetinelor, cât şi a curăţării mâinilor înainte de a pregăti laptele praf.

Ce fel de apă este necesară la prepararea laptelui praf?

Laptele praf nu se prepară cu apă de la robinet şi nici cu apă plată simplă din comerţ. Specialiştii recomandă folosirea unei formule de apă pentru bebeluşi, care nu trebuie fiartă, ci doar puţin încălzită. De asemenea, părinţii pot folosi apa de la robinet fiartă şi răcită timp de jumătate de oră înainte de a prepara formula de lapte.

Când se prepară laptele praf?

Formula de lapte oferită copilului trebuie să fie cât mai proaspătă. De aceea, trebuie preparată cu doar câteva minute înainte de masa bebeluşului. Pregătirea în sine a biberoanelor, tetinelor și a apei nu durează puțin și de aceea trebuie sterilizate din timp. Formula de lapte rămasă nu se poate oferi la următoarea masă, chiar dacă laptele este depozitat în frigider.

Orarul meselor cu lapte praf

Mesele cu lapte praf rămân mai mult timp în stomacul bebeluşului, comparativ cu laptele matern. Laptele praf satură mai repede şi pe mai mult timp copilul și de aceea hrănirea se recomandă să fie făcută din trei în trei ore în primele luni de viaţă.

Scaunele bebeluşilor hrăniţi cu lapte praf Humana

Bebeluşii hrăniţi cu formula de lapte praf Humana vor avea scaune diferite faţă de cele ale bebeluşilor alăptaţi cu lapte de mama. De regulă, scaunele bebeluşilor hrăniţi cu formulă de lapte sunt de culoare maronie-galbuie, sub forma unei paste, uneori cu o tentă verziue, dată de conținutul de fier din formula de lapte.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că bebeluşul hrănit cu lapte praf are tendinţa de a se constipa şi de a avea scaune mai tari. Părinţii ar trebui să se îngrijoreze dacă observă cantităţi mari de mucus în scaun şi dacă scaunele sunt verzi şi apoase.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul