Criteriul National

Alimentația potrivită pentru perioada gestației la câini

Alimentația potrivită pentru perioada gestației la câini
martie 27
10:44 2021

Sarcina cățelușei tale reprezintă o perioadă pe cât de frumoasă, pe atât de solicitantă. Atât pentru tine, cât mai ales pentru ea, și de aceea trebuie să te asiguri că îi oferi tot suportul de care are nevoie.

Pe lângă grijă și atenție, pe toată perioada gestației dar și după nașterea puilor, trebuie să faci un plan alimentar diferit pentru cățelușa ta și să îi asiguri necesarul nutrițional de care va avea nevoie pentru a naște pui sănătoși.

În această perioadă este necesar un aport caloric mai mare, așadar hrana cu care era obișnuită nu mai este suficientă. Viitoarea mămică are nevoie de o mâncare de câini specială, mult mai bogată în nutrienți esențiali. Aceasta îi va conferi mai multă energie decât formula de hrană clasică pentru adulți și este mai ușor de digerat.

Lenda pune la dispoziția stăpânilor o gamă specială pentru femele gestante care are un mix perfect pentru acestea. Este creată special pentru consumul zilnic și oferă o cantitate mare de carne de pui și rață precum și un pachet de protectori pentru articulații și plante medicinale care ajută la prevenirea problemelor articulare și favorizează sistemul digestiv. Bineînțeles, ca și la restul gamelor, ingredientele sunt doar de cea mai bună calitate, din surse sigure, testate și verificate și nu conțin organisme modificate genetic, coloranți, arome sau conservanți artificiali. Folosește exclusiv aditivi naturali ca probioticele iar potențialii alergeni, carne roșie, grâu, lapte sau soia, sunt excluși total.

Noul tip de alimentație trebuie introdus treptat în dieta femelei pentru ca stomacul acesteia să poată să se adapteze. Poți să începi schimbarea prin introducerea unei cantități mici din noua mâncare în cea cu care era obișnuită, de fiecare dată când o hrănești. Procesul trebuie să continue până când sortimentele de hrană sunt schimbate complet între ele.

Ține cont și de preferințele acesteia. Dacă spre exemplu este obișnuită mai mult cu bobițe, poți să încerci să le combini cu mâncarea umedă pentru a obține ce este mai bun pentru viitoarea mămică. În cazul în care este obișnuită doar cu conserve, poți să îi mărești cantitatea, oferindu-i porții mai mari sau mai dese pentru a te asigura că primește energia suplimentară de care are nevoie.

Nu uita nici de apă, întrucăt hidratarea permanentă este foarte imporantă.

În primele patru săptămâni de sarcină oferă-i porții de dimensiuni obișnuite iar începând cu a cincea, crește treptat cantitatea. Până în a noua săptămână de sarcină porția de mâncare pe care o va consuma trebuie să fie cam cu aproximativ o treime mai mare față de cea obișnuită.

Nu o hrăni însă în exces pentru a evita ca aceasta să devină supraponderală. Deși porțiile sunt mai mari decât cele din dieta anterioară, nu depăși cantitățile recomandate înscrise pe ambalajele producătorilor.

După momentul nașterii și odată cu începutul perioadei de alăptare a puilor, femela are nevoie de o energie și mai crescută. Asta înseamnă că porțiile trebuie să fie generoase, cu un conținut bogat în calorii și nutrienți astfel încât laptele pe care îl produce pentru pui să fie calitativ și suficient.

În primele trei săptămâni de alăptare, trebuie să crești numărul de mese ale femelei de la două la trei. Începând cu a patra săptămână, noua mămică trebuie să fie hrănită de 4 ori pe zi.

Dimensiunea porției trebuie să crească gradual:

  • săptămâna 1: cu 150% mai mult față de mărimea normală a porției
  • Săptămâna 2: cu 200% din mărimea normală a porției
  • Săptămâna 3: 300% din mărimea normală a porției

De regulă, puii sunt alăptăți între 4 și 8 săptămâni și pe măsură ce acest proces se încheie, tot gradual, oferă-i femeilei din ce în ce mai puțină hrană până când ajungi la dieta normală de dinainte de sarcină.

Pentru a avea o proaspătă mămică sănătoasă, puternică și plină de energie, dar și cățeluși zglobii și fericiți este necesar să acorzi o atenție deosebită întregului proces. Bunăstarea și sănătatea lor depind direct de suportul și grija ta, iar cel mai bun lucru pe care poți să îl faci pentru asta, este să alegi o dietă specială, cu o mâncare de o calitate super premium și ingrediente naturale.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

AdrianaG

AdrianaG

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul