Criteriul National

Allview X4 Soul sau Samsung Galaxy A5 (2017)? Care este mai bun?

Allview X4 Soul sau Samsung Galaxy A5 (2017)? Care este mai bun?
aprilie 05
13:06 2019

Pentru unii, brandul este mai important, așa că întrebarea din titlu își găsește repede răspuns: Samsung Galaxy A5. Pentru alții, însă, performanța este prioritară, chiar înaintea brandului, așa că pentru aceștia vom încerca să aflăm care dintre cele două telefoane, aflate cam în același segment de preț, este mai bun. Procesorul lui Samsung Galaxy A5 (2017) este un Octa-core de 1,9 GHz, mai slab decât procesorul lui Allview X4 Soul: Quad-core 2 GHz+Quad-core 1 GHz. Primul punct e câștigat, așadar, de telefonul brandului românesc.


Oferte de la eMag


La greutate, Allview X4 Soul are peste 10 grame în plus: 167,5 grame, față de doar 157 de grame ale Samsungului A5. Allview X4 Soul este și mai lung (154,2 mm, față de 146,1 mm), mai lat (76,4 mm, față de 71,4 mm) și mai subțire (7,4 mm, față de 7,9 mm), având un display cu o diagonală mai mare (5,5 inci, față de 5,2 inci).

Ambele telefoane au aceași rezoluție, 1920×1080 pixeli, dar Super Amoled-ul Samsungului este mai performant. Protecția de ecran este, în cazul amândurora, Corning Gorilla Glass 4.

La capitolul cameră foto, Allview X4 Soul câștigă la numărul de camere, având una frontală (13 MP) și una secundară (5 MP). La memoria RAM, Allview X4 Soul câștigă din nou, cu 4 GB, față de doar 3 GB ai lui Samsung Galaxy A5 (2017). Tot Allview X4 Soul ia partea leului și la capacitatea de stocare internă, cu 64 GB, față de doar 32 GB ai lui Samsung A5.

samsung galaxy a5

Bateriile celor două telefoane sunt identice, Li-Ion, de 3000 mAh, dar la capitolul rezistență la apă și praf, doar telefonul companiei coreene are standardul IP68. Pentru că sunt unii pentru care și acest amănunt contează, trebuie menționat că, dacă Allview X4 Soul are port de încărcare micro-USB, telefonul Samsung Galaxy A5 (2017) beneficiază de portul USB Type C. Așadar, avantaje și dezavantaje de ambele părți, dar, over-all, și la același interval de preț, parcă Allview X4 Soul este de preferat în fața lui Samsung Galaxy A5 (2017).

Este strict părerea mea și, evident, fiecare pune preț pe alte calități la un telefon, așa că până la urmă decizia o ia fiecare!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei