Criteriul National

Allview X4 Soul sau Samsung Galaxy A5 (2017)? Care este mai bun?

Allview X4 Soul sau Samsung Galaxy A5 (2017)? Care este mai bun?
aprilie 05
13:06 2019

Pentru unii, brandul este mai important, așa că întrebarea din titlu își găsește repede răspuns: Samsung Galaxy A5. Pentru alții, însă, performanța este prioritară, chiar înaintea brandului, așa că pentru aceștia vom încerca să aflăm care dintre cele două telefoane, aflate cam în același segment de preț, este mai bun. Procesorul lui Samsung Galaxy A5 (2017) este un Octa-core de 1,9 GHz, mai slab decât procesorul lui Allview X4 Soul: Quad-core 2 GHz+Quad-core 1 GHz. Primul punct e câștigat, așadar, de telefonul brandului românesc.


Oferte de la eMag


La greutate, Allview X4 Soul are peste 10 grame în plus: 167,5 grame, față de doar 157 de grame ale Samsungului A5. Allview X4 Soul este și mai lung (154,2 mm, față de 146,1 mm), mai lat (76,4 mm, față de 71,4 mm) și mai subțire (7,4 mm, față de 7,9 mm), având un display cu o diagonală mai mare (5,5 inci, față de 5,2 inci).

Ambele telefoane au aceași rezoluție, 1920×1080 pixeli, dar Super Amoled-ul Samsungului este mai performant. Protecția de ecran este, în cazul amândurora, Corning Gorilla Glass 4.

La capitolul cameră foto, Allview X4 Soul câștigă la numărul de camere, având una frontală (13 MP) și una secundară (5 MP). La memoria RAM, Allview X4 Soul câștigă din nou, cu 4 GB, față de doar 3 GB ai lui Samsung Galaxy A5 (2017). Tot Allview X4 Soul ia partea leului și la capacitatea de stocare internă, cu 64 GB, față de doar 32 GB ai lui Samsung A5.

samsung galaxy a5

Bateriile celor două telefoane sunt identice, Li-Ion, de 3000 mAh, dar la capitolul rezistență la apă și praf, doar telefonul companiei coreene are standardul IP68. Pentru că sunt unii pentru care și acest amănunt contează, trebuie menționat că, dacă Allview X4 Soul are port de încărcare micro-USB, telefonul Samsung Galaxy A5 (2017) beneficiază de portul USB Type C. Așadar, avantaje și dezavantaje de ambele părți, dar, over-all, și la același interval de preț, parcă Allview X4 Soul este de preferat în fața lui Samsung Galaxy A5 (2017).

Este strict părerea mea și, evident, fiecare pune preț pe alte calități la un telefon, așa că până la urmă decizia o ia fiecare!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Nikolas

Nikolas

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei