Criteriul National

ALO! CORONA! (PAMFLET)

ALO! CORONA!  (PAMFLET)
iunie 18
20:49 2020

received_288890552155295

Alo! Corona! Ce ne-ai făcut? Nu era vorba că din vară îţi iei jucăriile şi pleci? Se poate să calci în picioare onoarea guvernanţilor noştri, care au anunţat cu surle şi trâmbiţe că din vară o iei la sănătoasa? Să-ţi fie ruşine! O vreme ai stat pe un platou, aşa, ai infectat în jur de 100-150 de persoane zilnic, iar acuma ce faci? Dai cu oiştea în gard?
Am aşteptat, vorba ceea, cu sufletul la gură cuvenita relaxare după trei luni de proţăpire în case, iar tu ce faci acuma?
Dar cu cine vorbesc eu? Doamne, mai am puţin şi o iau pe arătură stând închis între patru pereţi!
*
Da, oameni buni, doar aţi văzut cu ochii voştri. Subit a crescut iar numărul infectaţilor cu acest nenorocit de COVID ce nu se lasă dus, nu… Am ajuns din nou la o medie de 250 de cazuri pe zi.
Nu era vorba că din vară scade incidenţa îmbolnăvirilor? Cum vedem, însă, slabe speranţe! Bine, nici cu oamenii nu mi-e uşine! Stau ciucur la terase, în Mall-uri dau năvală şi nu ţin cont de nicio regulă de distanţare socială, mulţi nu poartă nici mască, sfidând… autorităţile! Aşa le trebuie până la urmă!
E drept, nu toţi, Doamne fere’, dar destui, încât să ne dea de gândit. De azilurile de bătrâni nu mai vorbesc. Aici CORONA joacă pe sârmă şi se joacă, efectiv, cu nervii noştri, când aflăm ştirile zilnice, trâmbiţate pe toate canalele media, ce ţin morţiş să ne aducă la cunoştinţă numărul de noi îmbolnăviri şi decese. Că, de, omul trebuie să fie informat, nu?! Doar trăim în secolul informaţiei! A dracului informaţie!
Pe nimeni nu interesează, însă, că în felul acesta se inoculează panica în rândul populaţiei aflate şi aşa la limita răbdării, fiind închisă în casă din luna martie pentru a fi protejată de virusul ucigaş.
În general, oamenii au respectat cuminţi restricţiile impuse de guvern şi încă le respectă aceia care sunt conştienţi de pericol, dar cred că nu este corect ca măsurile să fie luate la nivel naţional, ci la nivel judeţean, ba chiar local, dacă se poate, în funcţie de numărul de persoane infectate ale fiecărei zone.
Consider că nu este drept să impui la nivel naţional o măsură restrictivă, care paralizează întreaga economie, toate domeniile de activitate, ba chiar nutresc convingerea că acest mod de abordare şi de judecată a forurilor decizionale de la vârf dovedeşte o acută lipsă de maturitate.
Nu este drept să pui pe butuci afaceri, întreprinderi în oraşul X, care are un singur caz, de exemplu, numai fiindcă în oraşul Y sunt „n” cazuri.
Asta e părerea mea şi cred că îmi daţi dreptate.

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul