Criteriul National

,,ALO, PRIMĂRIA?” – ,,DA, EU, AGENTUL ECONOMIC.” – petiţia petiţiei – apelezi Primăria – îţi răspund direct companiile…

octombrie 02
17:13 2015

Acest document ne-a fost oferit de către domnul arhitect Chivu Andrei în exclusivitate! Orice preluare parţială sau integrală se va face numai cu acordul ziarului Criteriul Naţional !

 plantam mazare

,,ALO, PRIMARIA?” – ,,DA, EU, AGENTUL ECONOMIC.” – petitia petitiei – apelezi Primaria – iti raspund direct companiile…

Stimate doamne, stimati domni,

Despre mall-ul din parc s-au spus atâtea, nu s-a facut nimic şi cred ca ne este la toţi lehamite de acest subiect – dar se pare ca Primaria este singura care saliveazĂ la el – deşi este responsabiltatea dânşilor să mai salveze ce se poate salva – surpriza, vor un dezastru şi mai mare

Mu trebuie sa fi arhitect ca să-ţi dai seama că acel monstru nu are ce căuta acolo – deşi este în lucru şantierul care dublează suprafaţa existentă, grupul de investiţii Nepi a venit cu o altă cere de aprobare PUZ pentru supraetajarea parcării cu patru nivele deasupra celei existente de pe bulevardul Soveja !

Bineînţeles ca am luat atitudine şi am redactat o petiţie pentru Primărie în care am explicat edililor într-un rezumat de patru pagini toate repercusiunile nocive ale acestei construcţii, implicit ale extinderii – aspecte evindente, dar la noi la Constanţa axiomele trebuiesc demonstrate edililor…

După acest lucru, am participat apoi la dezbaterea publica în data de 17.sept.2015 – prima supriză – firava reprezentare a Primariei într-o problema foarte importantă – extinderea uneia dintre cele mai mari clădiri care a nenorocit parcul. La aceasta intâlnire a venit din partea primariei doar doamna Soare Georgiana – inspector urbanist care ne-a ascultat răbdătoare doleanţele dar nu ne-a spus ce masuri va lua…

Nu am facut decât  să ne certăm până la urmă cu investitorii care sunt programaţi să facă bani şi pe care nu i interesează de problemele oraşului nostru – acolo terbuia sa fie un staff important din partea instituţiei administrative a Primăriei care să ne reprezinte – Primar/viceprimar, arhitect sef, sociologi şi alţi specialişti care pot înţelege contextul urban şi social complex în care nu se integrează acest monstru de mall !

Iar ce a de a doua supriză a constituit faptul că doamna Soare mi-a înmânat răspunsul petiţiei mele sub semnatură, răspunsul fiind redactat de biroul de proiectare Isacov care are un interes economic direct în această poveste, într un cuvânt, aşa cum bine vă daţi seama nu reprezintă interesele cetăţenilor.

petitia 1   Petitie 1 petitie 2 petitie 3 petitie 4
Îmi cer scuze pentru scris, dar pot să vă mărturisesc că am redactat-o pe marginea unei jardiniere în ultimul moment
          Acum să vedeţi şi răspunsul ,,primariei,, Isacov?!
Isacov 1  Isacov 2
Isacov 3 Isacov 4
       

 

În consecinţă am redactat astăzi petiţia petiţiei în care prezint părerea mea în urma dezbaterii publice şi a dispreţului edililor faţă de problemele noastre.

P 2  P 2 A

 

P2 B  P2 C

Reclam strategia urbană de dezoltare – catastrofală – în calitate de cetăţean şi arhitect i-am solicitat primarului interimar să-mi aducă la cunoştinţă recomandările profesionale deosebite ale arhitectului şef care îl recomanda petru acest post cu mare responsabilitate: doctorat, studii master, premii la concursuri de proiectare, experienţa profesională temporară în Europa sau în alte state dezvoltate.

Pe final sunt curios dacă va raspunde Primăria sau florăria din Tomis III

Cele bune,
Arhitect Chivu Andrei

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo