Criteriul National

Alt „iubitor ” şi strangător…de cultură

Alt „iubitor ” şi strangător…de cultură
martie 28
12:48 2015

codrin3Pentru început, permiteţi- mi să vă adresez o întrebare: Cui dintre dumneavoastră nu-i face plăcere să preţuiascî un lucru valoros, o operă de arta?

Evident, la aceasta întrebare vor apare unele răspunsuri dintre cele mai diverse, cât şi oferte la fel de generoase, de tentante. Că tot am adus in discuţie această noţiune, vă invit şi totodată vă provoc sa lecturaţi acest articol.

În actuala societate există o categorie privilegiată a „iubitorilor” de Artă şi de frumos.Cu stupoare şi ceva indignare, asistăm zilele acestea la scandaluri cu miniştrii ce-şi ascund colecţii de artă de-a dreptul impresionante cât şi cazuri singulare ca acesta ce vi-l voi relata .

Puţinii iubitori de artă adevarată se afla pretutindeni în această ţară, însă doar unii au norocul sa se bucure şi chiar să-şi „clătească” zi de zi privirea cu un „Peisaj” de Grigorescu, fie el… şi furat. Este şi cazul domnului Codrin Ştefănescu, pe vremuri vicepreşedinte al PRM, acum porta-vocea PSD-ului, mai mereu invitat în studiourile principalelor televiziuni naţionale, în special în pre de maximă audienţă.

Ca să nu vă faceţi o impresie greşită, chiar domnul politician recunoaşte faptul că s-a aflat o vreme în posesia lucrării, care (într-un mod aproape inexplicabil ) a dispărut din casa memorială a celebrului doctor Petru Groza. Mai mult decat atât, din aceiaşi sursă demnă de toată încrederea am aflat ipoteza conform căreia chiar iscusitul doctor amintit i-ar fi dăruit în semn de afecţiune şi prietenie (!?!) tatălui său.

Povestea capătă accente comice numai atunci când intră în scenă un amănunt hotărâtor.Abia atunci când, în anumite circumstanţe, l-au informat „cu respect” autorităţile că ar fi intrat într-un joc periculos cu trafic de artă, domnia sa a decis fără echivoc să renunţe la tablou, de bună-voie.

Politician abil, cunoscut lumii prin pasiunea sa de a investi în cărţi rare, cărţi vechi, de nepreţuită valoare- este chiar atât de hotărât, dornic să jure că ar fi cumpărat tabloul în urmî cu şapte ani, la o „întâmplătoare” dar şi miraculoasă ocazie oferită de un bucureştean pasionat de artă. Surprinzător (sau nu), domnia sa ar fi plătit doar banala sumă de 7.000 USD, deşi experţii evaluează acum „Peisajul” lui Grigorescu la peste 150.000 de Euro. Recent, în galeria lui Codrin Stefanescu au aparut politistii, avand cu ei doar o poza.

Drept urmare, domnul Codrin Ştefănescu a predat lucrarea acum aproximativ două luni de zile.Deşi este în branşă de multă vreme, Codrin Stefanescu spune ca nu a avut nicio bănuială că tocmai tabloul ar putea fi… furat. Totuşi a recunoscut faptul că nu i-a cerut prea multe explicaţii vânzătorului.

Însă, cred că domnia sa ar fi trebuit să recunoască din prima, ştiut fiind că tocmai domnia sa a realizat expertiza de specialitate şi avea habar că este cea originală !

Până în prezent autorităţile au dat doar peste „Peisaj” de Grigorescu, recuperat de la Codrin Stefanescu.

Concluzia e una singură şi poate fi rezumată astfel: desi se dau citiţi si mari „intelectuali” pe  la televizor şi nu numai, aceşti politicieni nu sunt decât nişte iubitori de arginţi de cea mai joasă speţă, dornici să-şi satisfacă permanent ego-ul. Şi în această categorie se include „cu succes” şi cazul de faţă…

Sursa foto : www.enational.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul