Criteriul National

Alternativele de cazare iau cu asalt noile tendinte de organizare a vacantelor

Alternativele de cazare iau cu asalt noile tendinte de organizare a vacantelor
martie 23
16:22 2018

Desi hotelurile sunt unitati de cazare ce se adreseaza tuturor claselor de turisti, cu optiuni dintre cele mai variate, acestea incep sa piarda din popularitate. In timp, s-a format o nisa a turistilor care isi doresc sa aiba parte de experiente complexe, care doresc sa simta pana in maduva oaselor ce inseamna farmecul unui loc. Daca au o calatorie de business prefera cazarea ce se adreseaza acestei nise; daca este una de relaxare, atunci acest concept va urmari sa defineasca intreaga calatorie.

In functie de tipul de calatorie, cazarea este aleasa pentru a fi convenabila. Iata si ce alternative ingenioase si-au gasit unii, aparte de clasica cautare a unui hotel care sa corespunda cu nivelul bugetului fiecaruia.

Apartamente in regim hotelier

Exista o nisa destul de dezvoltata a celor care prefera ca in momentul cazarii sa se simta ca acasa. Este vorba de locuinte ce sunt inchiriate la standarde mai ridicate decat ceea ce tine de simpla inchiriere. Spre exemplu apartament regim hotelier Bucuresti, asa cum suna ofera unei agentii de profil. Desi in tara numai orasele mari au parte de o astfel de nisa, mai cu seama capitala, in strainatate acest stil este unul foarte des intalnit.

O astfel de metoda aduce cu sine desigur tot felul de avantaje. In primul rand, permite turistului sa se bucure de cazare in cel mai relaxat mod cu putinta. Asta nu inseamna totusi un minus la partea de confort. Concret, acestia pot avea  la dispozitie o locuinta completa, cu bucatarie dotata, camera de relaxare, una de odihna.

Diferenta fata de hoteluri o reprezinta clar preturile si nu numai. Comparativ, un apartament din cadrul unei unitati hoteliere poate costa cu mult mai mult decat metoda inchirierii in regim hotelier. Asa cum si suna de altfel, aceasta metoda aduce toate avantajele ce tin de serviciile hoteliere: menaj, toate lucrurile personale si cosmeticele hoteliere la dispozitie.

Fara receptie, dar cu un contract semnat privind sederea si toti termenii legali in limitele carora se va desfasura colaborarea intre parti, inchirierea in regim hotelier aduce un suflu nou pe piata cazarilor. Asta pentru ca permite o traire autentica, un gust savuros, cultural, din inima unui oras ce este vizitat. Pana la urma acesta este si scopul unei calatorii, de a descoperi farmecul unui loc nou.

Localnicii

Pentru cei care merg mai departe cu acest concept de inchiriere, casele localnicilor pot fi la fel de primitoare. Unii ar spune ca este si riscant. In mediul rural insa, acolo unde casele batranesti au fost transformate in mici muzee; dainuie in timp, sfideza modernul si se doresc a fi emblema trairii autentice din toate  punctele de vedere.

Acestea se pot inchiria la preturi rezonabile, pentru ca desigur nu pot exista unele dotari moderne deci traiesti rudimentar, simplu, bucurandu-te mai degraba de loc si oameni, fara sa iti fie gandul la aer conditionat sau room service.

Cazarea pro bono in unitati religioase sau cel putin mai rentabila la pret

O alta metoda ce prinde tot mai mult contur se refera la intoarcerea la spiritual. Turismul religios a devenit si el o constanta pe harta calatoriilor. Asadar, fie din ideea de a descoperi acest segment al vietii, fie pentru a trai o experienta de acest gen in toata complexitatea sa, turismul religios lanseaza automat si o altfel de cazare.

Marile manastiri ofera de regula cazare. Daca nu este pro bono, mai ales in perioade de insemnatate religioasa cand numarul de turisti este tot mai mare, cazarea are un pret modic. Se ofera si un pachet cu mic dejun sau chiar toate mesele de peste zi – mancare manastireasca, realizata din produse cultivate de mainile harnice ale maicutelor sau calugarilor. Toata lumea stie ca aceasta mancare este pe cat de sanatoasa, pe atat de gustoasa, fie ea si de post.

Structurile de cazare alternative nu fac altceva decat sa te faca sa iesi din zona de confort. Marii aventurieri nu ar descoperi locatii putin spre deloc exploatate de turism si industrie, daca nu ar face un pas in fata spre a alege altfel de cazari. Nu te poti rezuma la ceea ce pensiunile sau hotelurile pot oferi. Exista locatii uimitoare ce asteapta turisti; statistic, se pare ca multi dintre acestia se cam plictisesc de clasicele hoteluri si se indreapta spre orice alta alternativa, deci nu va mai fi mult pana cand se pare ca idei precum casele localnicilor inchiriate sau apartementele in regim hotelier vor deveni din ce in ce mai populare.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul