Criteriul National

AM INDRAZNIT SA CRED IN ROMANIA. SINDROMUL „DOSARULUI CU SINA”

AM INDRAZNIT SA CRED IN ROMANIA. SINDROMUL „DOSARULUI CU SINA”
ianuarie 28
22:31 2019

anul 2019, luna lui ianuarie, ziua 28.

SPIT CONSTANTA
plata amenda Politia Locala Constanta, venita cu cateva zile inainte prin Posta.

luat bon, asteptat 30 minute sa ajung la ghiseu.
EU: buna ziua, doresc sa platesc o amenda!
EA: dati PV, copie aveti?
EU: @!@# masii!
EA: trebuie copie
…..dupa alte 15 minute la coada la xerox si inca 20 minute la coada la ghiseu.
EU: aveti aici PV + 2 copii + copie buletin + copie certificat de nastere eu, sotie + copii
EA: bun, 500 RON!
EU: @#!!@! ieri am primit, am 15 zile de la receptionare PV sa platesc jumatate! Asa scrie pe PV, asa zice si legea!
EA: plicul de la Posta il aveti?
EU: @$!%!%%%%%%. Nu pastrez plicurile! De cand banalul plicul este document cu regim special sau document justificativ in Romania?
Plusez: nu aveti baza de date comuna cu Politia Locala? Sa puteti verifica? Sau, nu exista o metoda alternativa sa incasati jumatate din amenda si pe urma sa vina Procuratura, Judecatorul, Dragnea sau Dumnezeu Atotoputernicul sa ma lege ca am gresit?
EA: NU!! Fara plic nu putem.
EU: @$!%@%& masii, Dragnea, PSD, Romania etc…

Am scrisnit din dinti, stiam ca atacul verbal sau fizic asupra unui functionar public inseamna ultraj, inchisoare, complet de 5 judecatori…, sigur nu scapam, ca doar nu am furat cateva milioane de euro! Eu doar vroiam sa ii dau niste bani lui Fagadau. Pentru Smart City…. etc.

Am plecat, cu o vena stand sa explodeze….
Am ajuns la birou, am cautat un plic venit in ultimile zile, am taiat frumos partea cu stampila cu data de la Posta, am facut copie si am revenit la SPIT. Apropo, stiti ce inseamna SPIT in engleza nu?

luat bon de ordine, alte 30 de minute asteptare, o voce suava se aude: Numarul….- pauza – 1712661817- pauza – la ghiseul numarul 2!
EU: Buna ziua, vreau sa platesc o amenda politia locala…..etc…..jumatate in 15 zile…… PV, copii, PLIC, etc.
EL (dupa ce a verificat cu un aer sictirit documentele prezentate): Nu e bine! Nu se vede expeditorul pe plic!
EU: l-a facut secretara origami! E tot ce am putut salva!
poate i-a placut gluma, poate i-am placut eu, nu stiu, dar a zis un Bine!, a luat documentele si a plecat in spate.
Dupa vreo 15 minute, chiar m-am ingrijorat putin si intre colegele de la celelalte ghisee:
– Colegu a plecat in pauza de masa? E la WC sau la tigare? Ca mai am si alte trebuie astazi! Deja se facusera vreo 3 ore de cand am plecat sa platesc o banala amenda!
Una dintre colege: Da de ce tipati la noi? (??) S-a dus la sefu sa sune la Politia Locala sa vada ce e cu amenda? (?!)
Dupa inca 10 minute revine, alaturi de sef.
– Am incercat sa verificam la Politia Locala daca aveti dreptate sau nu cu data, dar nu au raspuns!
Atunci chiar mi-am iesit din pepeni! Adica voi ma luati drept hot, drept ecscroc, lasati organele abilitate sa se ocupe cu astfel de probleme! Voi sunteti doar niste casieri, casieri care trebuie sa incaseze banii de la noi, bani pe care ii bagam fara sa vrem in curul lui Fagadau si al acolitilor acestuia!

De unde pana unde atata exces de zel, munca de detectiv, telefoane! Incaseaza jumatate din minimul amenzii, conform LEGII, ca nu dai de la tine!
DE UNDE PANA UNDE PREZUMTIA CA TOTI CONTRIBUABILII INCEARCA SA INSELE BUGETUL LOCAL?!
Nu sunteti nici politisti, nici procurori, nici de la DNA si nici judecatori! Sunteti CASIERI! Atat!!
NU va mai identificati cu institutia la care lucrati, ca banii nu va intra voua in buzunar!! Se duc la Fagadau @ Co….
!@%@^!!&*!*!(!

Paznicul deja era in spatele meu, pregatit sa intervina in forta!

Nu stiu cum, discursul meu a prins si, raspunzand la semnul facut din varful capului de sef, cashierul se apuca sa butoneze la calculator.
– 250 RON!

Luat chitanta si plecat….

aceiasi zi, TREZORERIA OPERATIVA A MUNICIPIULUI CONSTANTA

Ora 14:45, program de boieri bugetari: pana la 15:00
EU: buna ziua, am o amenda pentru lipsa rovigneta de platit, poftiti PV, plic (acelasi), copii dupa toate documentele.
EA: in regula, aveti noroc ca vroiam sa inchid calculatorul, s-a terminat programul de lucru, dar va fac inregistrez plata.
EU (in gand): Doamne ajuta! Se pare ca maririle de salariu pentru bugetari chiar i-au facut pe acestia mai receptivi, mai buni, mai operativi.
EA: Poftiti, luati ordinul de plata si mergeti la ghiseul 2 sa achitati!
EU: Multumesc!
mers la ghiseul 2, cateva persoane in fata mea, ajuns in fata.
– Buna ziua, vrea sa platesc aceasta amenda, poftiti OP.
EA: 250 Ron!
EU: Acesta este cardul.
EA: La Trezorerie nu se plateste cu cardul!
@^!^!^&#*&** masii! Dragnea, Romania, Veorika, Fagadau…..!

Am plecat.

Daniel C.Iorgu

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei