Criteriul National

Am ,,plătit” o jertfă prea mare – Marș al tăcerii

noiembrie 01
03:54 2015

12189021_1487283584934134_4929848997190326833_n

 

Ieri seara, un grup de câteva zeci de constănțeni s-au reunit în fața Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel pentru a păstra un moment de reculegere în memoria tinerilor decedați în condiții atât de tragice petrecute în clubul bucureștean „Colectiv”.Totodată preoții Catedralei, sensibil marcați și impresionați au ținut o slujbă în memoria și alinarea sufletelor acestora rugându-se Lui Dumnezeu prin ectenii și mai ales  ,,Veșnica Pomenire” pentru toți cei care au sfârșit în acele chinuri groaznice.

„Suntem profund îndurerați de aceasta tragedie, ne-am reunit pentru a transmite mesajul nostru de compasiune familiilor îndoliate .”

”Plătim o jertfă mult prea mare într-o țară ce se află în vreme de pace. Nu este decât jerta pasivității noastre la gravele probleme de organizare centrală și locală. Nu avem curajul să ne implicăm în activitatea admnistrativă, politică sau ONG-istică. Se petrec tragedii în fiecare zi, cu sutele. Foarte mulți oameni mor în accidente rutiere, mor în spitale insalubre și în alte accidente cauzate de poluare și probleme de circulație sanguină pentru că nu am reusit sa creăm o cultură a sportului și a alimentației sănătoase” au spus tinerii din fața Catedralei.

Astăzi 1 noiembrie constanțenii vor participa la un marș al tăcerii pentru aceeași cauză, iar reuniunea se va face de la ora 18:00 în dreptul parcului Primariei ,pe bulevardul Ferdinand număul 8.

event fb – Mars al Tacerii 

1 10671478_10205609280006823_1770587352832241738_n 12072634_1487283661600793_6066300717629753514_n

 

Sursa foto : dfm productions

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo