Criteriul National

Am ,,plătit” o jertfă prea mare – Marș al tăcerii

noiembrie 01
03:54 2015

12189021_1487283584934134_4929848997190326833_n

 

Ieri seara, un grup de câteva zeci de constănțeni s-au reunit în fața Catedralei Sfinții Apostoli Petru și Pavel pentru a păstra un moment de reculegere în memoria tinerilor decedați în condiții atât de tragice petrecute în clubul bucureștean „Colectiv”.Totodată preoții Catedralei, sensibil marcați și impresionați au ținut o slujbă în memoria și alinarea sufletelor acestora rugându-se Lui Dumnezeu prin ectenii și mai ales  ,,Veșnica Pomenire” pentru toți cei care au sfârșit în acele chinuri groaznice.

„Suntem profund îndurerați de aceasta tragedie, ne-am reunit pentru a transmite mesajul nostru de compasiune familiilor îndoliate .”

”Plătim o jertfă mult prea mare într-o țară ce se află în vreme de pace. Nu este decât jerta pasivității noastre la gravele probleme de organizare centrală și locală. Nu avem curajul să ne implicăm în activitatea admnistrativă, politică sau ONG-istică. Se petrec tragedii în fiecare zi, cu sutele. Foarte mulți oameni mor în accidente rutiere, mor în spitale insalubre și în alte accidente cauzate de poluare și probleme de circulație sanguină pentru că nu am reusit sa creăm o cultură a sportului și a alimentației sănătoase” au spus tinerii din fața Catedralei.

Astăzi 1 noiembrie constanțenii vor participa la un marș al tăcerii pentru aceeași cauză, iar reuniunea se va face de la ora 18:00 în dreptul parcului Primariei ,pe bulevardul Ferdinand număul 8.

event fb – Mars al Tacerii 

1 10671478_10205609280006823_1770587352832241738_n 12072634_1487283661600793_6066300717629753514_n

 

Sursa foto : dfm productions

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo