Criteriul National

Amanetul, solutia rapida de a face rost de bani

Amanetul, solutia rapida de a face rost de bani
octombrie 23
16:26 2018

Fiind considerata a fi una dintre cele mai vechi activitati din lume, amanetul reprezinta o solutie rapida de a face rost de bani. Inca din Antichitate oamenii se foloseau de obiectele lor pentru a face rost rapid de banii de care aveau nevoie, iar atunci cand dadeau suma inapoi, ei isi puteau ridica obiectele.

O vreme aceasta activitate a fost interzisa, dar in secolul XV a aparut o organizatie care s-a dezvoltat atat in Spania si Franta, cat si in alte state catolice, scopul ei fiind de a ajuta omul de rand, care trecea printr-o perioada foarte grea din punct de vedere financiar.
Daca oamenii nu reveneau cu banii pentru a ridica obiectul amanetat, acest obiect era vandut, asstfel incat sa se recupereze banii imprumutati. Amanetarea a revenit in Evul Mediu, atunci cand preotii cautau metode de a-i ajuta pe saraci, oamenii oferindu-le acestora obiecte in schimbul banilor.

Preotii practicau si o mica dobanda, astfel incat sa se poata construi locuri de rugaciune. Nu doar oamenii simpli si cei saraci se bucurau de serviciile amanetului. Pentru a-i sponsoriza calatoria lui Cristofor Columb, ce a dus la descoperirea Americii, regina Isabella a Spaniei a apelat la o casa de amanet, unde a lasat garantie bijuteriile pe care le avea.
Regele Eduard al III-lea al Angliei si-a amanetat bijuteriile pentru a finanta razboiul cu Franta, iar in secolul XV, Henric al V-lea a facut si el acelasi lucru. In ziua de azi, lucrurile s-au schimbat, dar principiile amanetului au ramas aceleasi. Compania de amanet Tezaur tine cont de nevoile clientilor sai, oferind servicii financiare nonbancare de cea mai inalta calitate, astfel incat clientii sa-si poata satisface aceste nevoi.

Misiunea companiei este de a construi alaturi de client un mediu de lucru elegant si placut, in care clientul sa se simta in siguranta. Echipa de experti este mereu pregatita sa vina in intampinarea nevoilor si cerintelor clientilor, iar bunurile lor vor fi pastrate intr-o deplina siguranta pana in momentul in care contractul expira.
Compania da dovada si de flexibilitate, ea adaptandu-si produsele si serviciile in functie de cerintele avute de client, integritatea fiind si ea o caracteristica a acestei firme. Ea va duce la bun sfarsit lucrurile intr-un mod profesionist, firma fiind deschisa si onesta in relatiile cu clientul.

Este o idee buna sa optati pentru aceasta companie pentru ca ea va va oferi un credit pe loc, punandu-va la dispozitie si alte servicii de calitate.

 

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul