Criteriul National

Ambasadorul Rusiei la Dublin neagă că a minţit publicul irlandez în legătură cu invazia Ucrainei. „Nu e un război în sens militar. Războiul este un atac total”

Ambasadorul Rusiei la Dublin neagă că a minţit publicul irlandez în legătură cu invazia Ucrainei. „Nu e un război în sens militar. Războiul este un atac total”
aprilie 28
06:23 2022

Ambasadorul Rusiei în Irlanda a negat că a minţit în legătură cu invadarea Ucrainei de către ţara sa, scrie miercuri agenția DPA, citată de Agerpres. Cu câteva zile înainte de începerea războiului, Iuri Filatov a numit sugestia că Rusia ar invada Ucraina drept „nebunească”.

Ambasadorul Rusiei în Irlanda, Iuri FilatovFoto: PA Images / Alamy / Alamy / Profimedia

Filatov a recunoscut miercuri seară că s-ar putea să nu fi fost conştient de cele mai recente informaţii, dar a spus că el nu a minţit.

„S-ar putea să fi existat o şansă să nu cunosc toate circumstanţele”, a declarat el.

„După cum vă puteţi imagina, nu este neapărat ca toţi ambasadorii să fie consultaţi în situaţii foarte dificile şi schimbătoare”.

„Ceea ce spun eu este, în circumstanţe, singura modalitate de a apăra Donbasul şi propriile interese strategice – a pune capăt suferinţei, care a fost realitatea timp de opt ani – prin operaţiuni militare speciale”, a adăugat el.

Iuri Filatov: „În Ucraina este o operaţiune chirurgicală”

Într-un amplu interviu acordat radio RTE, Filatov a negat că Rusia a invadat sau a provocat război Ucrainei.

„Nu este un război în sens militar. Războiul este un atac total”.

El a spus că ceea ce se întâmplă în Ucraina este o operaţiune „chirurgicală”.

El a negat de asemenea informaţiile despre atrocităţi comise de trupele ruse şi a spus că ţara sa nu a fost implicată în uciderea civililor la Bucha.

El a declarat că este conştient de furia poporului irlandez în legătură cu războiul, dar a adăugat că publicul este victima propagandei.

„Ştiu că mulţi, mulţi oameni sunt supăraţi şi le înţeleg sentimentele. Nimeni nu ar fi bucuros de imaginile şi ştirile pe care le primeşte zilnic. Îi înţeleg”.

„Ei sunt obiectele unui război de propagandă. Să o spunem direct”, a declarat el.

Despre sistarea gazelor: „Nu cred că ar trebui să fie o surpriză”

Filatov s-a exprimat după ce compania energetică rusă Gazprom a întrerupt exporturile de gaze către Polonia şi Bulgaria, o acţiune condamnată ca „şantaj” de unii lideri occidentali.

„Nu cred că ar trebui să fie o surpriză, pentru că i-am avertizat pe toţi despre asta după ce am fost puşi în situaţia de acum când aurul şi rezervele valutare au fost practic furate”, a afirmat el.

„Nu am avut de ales decât să ne informăm clienţii că singura opţiune de a continua furnizarea de gaz este plata pentru aceste livrări în ruble”, a adăugat el.

___

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul