Criteriul National

Ambuteiajele de la Fetești-Cernavodă, doar o amintire???

Ambuteiajele de la Fetești-Cernavodă, doar o amintire???
aprilie 30
07:20 2015

Problema traficului aglomerat care se anunța pentru perioada 1-3 Mai, a fost soluționată de Guvern. Începând de astăzi, șoferii ce vor traversa podul Fetești-Cernavodă, nu se vor mai confrunta cu interminabilele cozi de la stațiile de taxare. Plata taxei de pod se va face anticipat prin SMS sau în benzinării.

Autoritățile au ținut cont de toate nemulțumirile cu privire la trecerea acestui pod și la nebunia iscată an de an în drumul spre mare. Din acest motiv, soluția găsită a fost una destul de utilă și practică. Tarifele pentru trecerea podului nu se vor mai achita la ghișeele din stația de taxare, ci prin SMS, sau la benzinării. Astfel se dorește ca timpul de trecere să fie unul normal, fără ambuteiaje și nervi în trafic pe toată perioada verii. „Având în vedere traficul intens (4.000 de vehicule/oră până la 50.000 de vehicule/zi) înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la staţia de taxare de la podul Feteşti, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei”, susțin voci din cadrul Executivului.
De astăzi, șoferii vor putea trece nestingheriți, fără a mai aștepta ca bariera să fie acționată de angajații stației de taxare. Drumul le va fi liber, dar condiția este să plătească anticipat taxa. Dacă nu o achită până la sfârșitul zilei următoare (până la ora 24:00), șoferii contravenienți riscă amenzi de până la 1800 lei. Amenzile vor începe să se emită din data de 8 mai, în urma unei proceduri similiare celei de neachitare a rovinietei. Cu toate acestea, o bandă din cadrul stației de taxare va rămâne cu barieră, pentru cei care vor să plătească în numerar direct la trecerea podului. „Camerele video ANPR identifică trecerea aplicând o marcă temporală şi coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenţie, urmând a se întocmi un proces-verbal de constatare a contravenţiei”, spun reprezentanții CNADNR.
Pentru cei care vor face plățile prin SMS, strategia este la fel de simplă: trimit un mesaj la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone) cu numărul de înmatriculare al vehiculului şi tipul acestuia. Conducătorii auto vor primi un SMS prin care vor fi informaţi că dovada plăţii tarifului de trecere va fi emisă pentru datele furnizate. Aceștia trebuie să confirme prin SMS emiterea plăţii, după care vor primi un mesaj de confirmare cu următoarele informaţii: seria peajului, numărul de înmatriculare al vehiculului, tipul vehiculului, data expirării valabilităţii peajului. Cât despre plata în benzinării, trebuie menționat faptul că momentan doar în stațiile  OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol, se poate face plata, fie pentru o trecere, două, sau până la 20 de astfel de traversări ale podului Fetești- Cernavodă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul