Criteriul National

Ambuteiajele de la Fetești-Cernavodă, doar o amintire???

Ambuteiajele de la Fetești-Cernavodă, doar o amintire???
aprilie 30
07:20 2015

Problema traficului aglomerat care se anunța pentru perioada 1-3 Mai, a fost soluționată de Guvern. Începând de astăzi, șoferii ce vor traversa podul Fetești-Cernavodă, nu se vor mai confrunta cu interminabilele cozi de la stațiile de taxare. Plata taxei de pod se va face anticipat prin SMS sau în benzinării.

Autoritățile au ținut cont de toate nemulțumirile cu privire la trecerea acestui pod și la nebunia iscată an de an în drumul spre mare. Din acest motiv, soluția găsită a fost una destul de utilă și practică. Tarifele pentru trecerea podului nu se vor mai achita la ghișeele din stația de taxare, ci prin SMS, sau la benzinării. Astfel se dorește ca timpul de trecere să fie unul normal, fără ambuteiaje și nervi în trafic pe toată perioada verii. „Având în vedere traficul intens (4.000 de vehicule/oră până la 50.000 de vehicule/zi) înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la staţia de taxare de la podul Feteşti, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei”, susțin voci din cadrul Executivului.
De astăzi, șoferii vor putea trece nestingheriți, fără a mai aștepta ca bariera să fie acționată de angajații stației de taxare. Drumul le va fi liber, dar condiția este să plătească anticipat taxa. Dacă nu o achită până la sfârșitul zilei următoare (până la ora 24:00), șoferii contravenienți riscă amenzi de până la 1800 lei. Amenzile vor începe să se emită din data de 8 mai, în urma unei proceduri similiare celei de neachitare a rovinietei. Cu toate acestea, o bandă din cadrul stației de taxare va rămâne cu barieră, pentru cei care vor să plătească în numerar direct la trecerea podului. „Camerele video ANPR identifică trecerea aplicând o marcă temporală şi coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenţie, urmând a se întocmi un proces-verbal de constatare a contravenţiei”, spun reprezentanții CNADNR.
Pentru cei care vor face plățile prin SMS, strategia este la fel de simplă: trimit un mesaj la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone) cu numărul de înmatriculare al vehiculului şi tipul acestuia. Conducătorii auto vor primi un SMS prin care vor fi informaţi că dovada plăţii tarifului de trecere va fi emisă pentru datele furnizate. Aceștia trebuie să confirme prin SMS emiterea plăţii, după care vor primi un mesaj de confirmare cu următoarele informaţii: seria peajului, numărul de înmatriculare al vehiculului, tipul vehiculului, data expirării valabilităţii peajului. Cât despre plata în benzinării, trebuie menționat faptul că momentan doar în stațiile  OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol, se poate face plata, fie pentru o trecere, două, sau până la 20 de astfel de traversări ale podului Fetești- Cernavodă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro