Criteriul National

Ambuteiajele de la Fetești-Cernavodă, doar o amintire???

Ambuteiajele de la Fetești-Cernavodă, doar o amintire???
aprilie 30
07:20 2015

Problema traficului aglomerat care se anunța pentru perioada 1-3 Mai, a fost soluționată de Guvern. Începând de astăzi, șoferii ce vor traversa podul Fetești-Cernavodă, nu se vor mai confrunta cu interminabilele cozi de la stațiile de taxare. Plata taxei de pod se va face anticipat prin SMS sau în benzinării.

Autoritățile au ținut cont de toate nemulțumirile cu privire la trecerea acestui pod și la nebunia iscată an de an în drumul spre mare. Din acest motiv, soluția găsită a fost una destul de utilă și practică. Tarifele pentru trecerea podului nu se vor mai achita la ghișeele din stația de taxare, ci prin SMS, sau la benzinării. Astfel se dorește ca timpul de trecere să fie unul normal, fără ambuteiaje și nervi în trafic pe toată perioada verii. „Având în vedere traficul intens (4.000 de vehicule/oră până la 50.000 de vehicule/zi) înregistrat pe A2, din cauza căruia s-au creat până acum ambuteiaje la staţia de taxare de la podul Feteşti, se creează o alternativă la vechiul sistem de plată în numerar a taxei de trecere, printr-unul similar celui care se utilizează pentru plata rovinietei”, susțin voci din cadrul Executivului.
De astăzi, șoferii vor putea trece nestingheriți, fără a mai aștepta ca bariera să fie acționată de angajații stației de taxare. Drumul le va fi liber, dar condiția este să plătească anticipat taxa. Dacă nu o achită până la sfârșitul zilei următoare (până la ora 24:00), șoferii contravenienți riscă amenzi de până la 1800 lei. Amenzile vor începe să se emită din data de 8 mai, în urma unei proceduri similiare celei de neachitare a rovinietei. Cu toate acestea, o bandă din cadrul stației de taxare va rămâne cu barieră, pentru cei care vor să plătească în numerar direct la trecerea podului. „Camerele video ANPR identifică trecerea aplicând o marcă temporală şi coordonatele GPS. Dacă nu se achită tariful de trecere până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii, aceasta va fi marcată drept posibilă contravenţie, urmând a se întocmi un proces-verbal de constatare a contravenţiei”, spun reprezentanții CNADNR.
Pentru cei care vor face plățile prin SMS, strategia este la fel de simplă: trimit un mesaj la numărul 7577 (Orange, Telekom, Vodafone) cu numărul de înmatriculare al vehiculului şi tipul acestuia. Conducătorii auto vor primi un SMS prin care vor fi informaţi că dovada plăţii tarifului de trecere va fi emisă pentru datele furnizate. Aceștia trebuie să confirme prin SMS emiterea plăţii, după care vor primi un mesaj de confirmare cu următoarele informaţii: seria peajului, numărul de înmatriculare al vehiculului, tipul vehiculului, data expirării valabilităţii peajului. Cât despre plata în benzinării, trebuie menționat faptul că momentan doar în stațiile  OMV, Petrom, Rompetrol şi Mol, se poate face plata, fie pentru o trecere, două, sau până la 20 de astfel de traversări ale podului Fetești- Cernavodă.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo