Criteriul National

Amenajări locuri de joacă de exterior

decembrie 09
12:35 2021

Locurile de joacă pentru copii necesită o abordare atentă, întrucât copiii sunt principalii consumatori de joacă și sporturi în aer liber. Poți solicita amenajări locuri de joacă de exterior în perimetrul blocurilor, în parcuri, în curte,  într-o tabără sportivă, la grădiniță sau la scoala. Amenajarea locurilor de joacă începe cu determinarea locului în care se intenționează amplasarea echipamentul de joacă pentru copii. Aceste elemente de joacă pentru exterior pot fi un leagăn, o cutie cu nisip, un tobogan un complex de joacă pentru exterior, tobogane pentru exterior, balansoare, sisteme de cățărare, activități pentru 0-3 ani, fitness de exterior (urban), carusel exterior, competiție cu obstacole etc. Locurile de joacă în aer liber pentru copii sunt de obicei  amenajate pe o suprafață cu pavimente. Cel mai prietenos cu mediul, desigur, este gazonul, dar locul de joacă va fi indispensabil pe alte suprafețe. Amenajarea site-urilor trebuie să respecte toate normele și regulile și trebuie să existe suficient spațiu pentru amplasarea echipamentelor.

Amenajări locuri de joacă de exterior  luminoase și sigure

Un copil petrece mult timp pe terenul de joacă. La dezvoltarea armonioasă a acestuia contribuie elementele de joacă mobile și calme. Locurile de joacă sunt deschise și închise și diferă în ceea ce privește conținutul, materialul și alți parametri. Locurile de joacă moderne de exterior sunt echipate cu elemente de siguranță și sunt verificate, înainte ca micuții să înceapă să se joace. Prin amenajări locuri de joacă de exterior se înțelege că locurile de joacă sunt împrejmuite cu pasaje, bine iluminate și existe suficient spațiu liber în jurul fiecărei zone de joacă. Toate echipamentele sunt realizate din materiale hipoalergenice. Înălțimea structurilor trebuie să fie sigură și acceptabilă pentru anumite grupe de vârstă. Lungimea tunelurilor nu trebuie să depășească 75 de centimetri, iar elementele, inclusiv posibila cădere a copilului, nu trebuie să depășească 50 de centimetri.

Toboganele sunt echipate cu grinzi transversale speciale și au o rotunjire moale la capăt. Elementele de joacă de exterior nu trebuie să fie supuse coroziunii și expunerii la umiditate, scăderi de temperatură și îngheț. Locul de joacă este un loc destinat copiilor. Waterboyz.ro este unul dintre cei mai de încredere și profesioniști producători și furnizori de amenajări locuri de joacă de exterior. Cu personal profesionist si experimentat si echipamente moderne, waterboyz.ro este capabil sa ofere locuri de joacă de exterior la prețuri accesibile pentru toată lumea. Pentru copii se pot crea cele mai interesante locuri de joacă de exterior. Alegerea teritoriului ar trebui să fie ghidată de siguranța copiilor și de comoditatea părinților.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul