Criteriul National

Amenajari locuri de joaca de interior

ianuarie 28
19:40 2022

Pentru cei mici, jocurile reprezinta o modalitate prin care se descopera si se intelege lumea din jur. Aceasta activitate ii ajuta atat in procesul de dezvoltare psihica, cat si pentru conditia fizica. De asemenea, copiii isi petrec o parte din timp socializand si au nevoie de momente de distractie. Totusi, o amenajare interioara nu este atat de usor de realizat. Iata in ce etape are loc acest proces!

Cum este determinat design-ul pentru locul de joaca?

O amenajare a unui loc de joaca de interior va fi creata in functie de suprafata alocata. Este important ca zonele de siguranta ale echipamentelor sa nu fie ignorate, deoarece asa vor fi prevenite accidentele. In functie de fiecare categorie de varsta, locul de joaca va arata diferit. Daca sunt mai multe grupuri diferite, fluxurile de utilizatori se vor intersecta cat mai putin. Consultanta si proiectul sunt oferite in mod gratuit, fiind posibil sa fie realizate modificari pe parcurs. In acest mod, este garantata adaptarea si faptul ca sunt respectate toate standardele de siguranta.

Cat de mare trebuie sa fie bugetul?

Costurile asociate fiecarui proiect de acest tip variaza, existand mai multi factori care contribuie la rezultatul final. Spre exemplu, sunt luate in calcul dimensiunea spatiului si numarul de copii ce vor putea folosi echipamente de joaca. Un alt criteriu important este activitatea pe care doresti sa o promovezi. Daca vrei sa existe mai multe tobogane sau elemente de catarare, costurile ar putea creste. Alte cheltuieli ce acopera o parte din buget sunt cele de montaj. Zona trebuie pregatita, fiind necesara igienizarea, placarea pardoserilor si instalatia suprafetei. Vei afla la ce preturi locuri de joaca de interior sa te astepti, deoarece acestea sunt evaluate din timp.

Ce fel de jocuri pot fi amenajate?

Una dintre cele mai practice solutii este amplasarea de locuri de joaca modulare.  Acestea au structurarea activitatilor realizata pe mai multe nivele, ceea ce permite o economisire a spatiului. Un alt beneficiu consta in faptul ca poate fi gazduit un numar mare de copii si exista activitati diverse.  Un model interesant este Fantasy cu tiroliana, deoarece copiiilor le plac nuantele vii. In situatia in care esti in cautarea unei alternative mai ieftine, opteaza pentru un model sub 150 m2. O alta idee buna ar putea fi jocurile interactive, cum ar fi panoul knoocker. Acesta imbina lumea virtuala cu cea fizica, fiind stimulate miscarile dinamice. 

Ce altceva trebuie sa stii despre jocurile modulare?

In afara de costurile de achizitie, este necesar sa iei in calcul mentenanta. Aceasta include inspectarea, intretinerile, reparatia si ingrijirea suprafetei. Multi parinti isi doresc sa aiba copiii sub supraveghere la locul de joaca, mai ales daca acestia sunt foarte mici. De aceea, ar fi ideal sa existe o zona pentru ei. Intr-un astfel de proiect, se vor adauga scaune si mese pentru copii, cuiere pentru haine si bancute. Numarul acestora este determinat de suprafata, existand o parte pentru de petrecere, una administrativa si una pentru parinti. Procesul de absorbtie al socurilor poate fi realizat cu ajutorul unui covor de cauciuc sau prin dale de spuma. Mocheta va fi insa mereu asezata pe o suprafata moale. Pentru a plasa o comanda, nu trebuie decat sa trimiti un email sau sa apelezi numarul de telefon afisat la noi pe website. In cel mai scurt timp, vom intra in legatura cu tine si vom stabili toate detaliile pentru o instalare completa a locului de joaca.

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul