Criteriul National

Amenajari sisteme si panouri de catarare pentru copii

august 19
17:54 2021

Jocul in aer liber  ofera beneficii dezvoltarii copiilor. Cand incluzi amenajari sisteme si panouri de catarare pentru locuri de joaca de interior, copiii primesc si mai mult din timpul lor de joaca. Ia in considerare aceste avantaje ale panourilor de catarare pentru dezvoltarea copiilor.

Oferi joc nestructurat

Copiii se dezvolta cu timp nestructurat pentru a se juca, a invata si a experimenta lumea. Numit si joc liber, jocul nestructurat ofera copiilor sansa de a interactiona cu mediul lor fara linii directoare prestabilite. Cu panourile de catarare, forma distractiva de miscare ii va atrage pe copii si ii va incuraja sa se joace fara un program sau reguli. Se vor indrepta spre aceste sisteme in timpul liber sau in timpul jocului dupa scoala. Cu acest joc gratuit vine imbunatatirea  dezvoltarii cognitive, fizice, sociale si emotionale.

Isi angajeaza simturile

Catararea poate aduce beneficii simturilor copiilor, dar nu si celor cinci cu care esti familiarizat. Dincolo de miros, vedere, gust, atingere si auz, ai  proprioceptie si sisteme vestibulare. Proprioceptia iti permite sa cunosti pozitia corpului si unde se afla in spatiu. Sistemele vestibulare sunt, de asemenea, numite sisteme de echilibru si ajuta la primirea de informatii despre cum se misca corpurile noastre si cat de repede se misca.

Sistemele si panourile de catarare din locurile de joaca functioneaza cu aceste simturi. Copiii simt mai bine pozitia si locatia lor in timp ce urca, folosind proprioceptia. Catararea ajuta, de asemenea, la dezvoltarea sistemului vestibular, pe  masura ce copiii se misca rapid si se opresc. Sistemele lor vestibulare proceseaza aceste informatii si catararile pot contribui, de asemenea, la imbunatatirea echilibrului copilului.

Stare de bine

Miscarea si exercitiul elibereaza endorfine. Acesti neurotransmitatori sunt responsabili pentru a te face sa te simti bine prin reducerea stresului si imbunatatirea starii tale de spirit. Acest impact pozitiv afecteaza copiii pe masura ce se joaca, mergand de la un sistem de catarare la altul si  urcand  pentru a ajunge la panoul urmator. Cu  un impuls in activitate si endorfine, copiii pot experimenta:

  • Cresterea increderii in sine
  • Simptome mai mici de anxietate usoara
  • Un sentiment relaxat si calm
  • Somn imbunatatit

Incurajeaza socializarea

Daca mai multi copii sunt la locul de joaca simultan, au deja ocazia de a socializa si aceste sisteme de la jocurile de joaca pot facilita comunicarea si cooperarea.

Copiii care doresc sa foloseasca acelasi panou de catarare vor invata valoarea de a sta la rand si de a comunica cu colegii lor pe masura ce stau la coada. Se pot obisnui cu ideea de a fi politicosi si de a astepta pe altcineva inainte de a le veni randul, vorbind cu colegii lor. De asemenea, vor practica rabdarea in timp ce asteapta, invatand normele sociale.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Prodigitalmedia

Prodigitalmedia

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul