Criteriul National

AMENINŢARE NATURALĂ! Pe viitor,New York-ul poate fi inundat !

septembrie 30
06:35 2015

 

 Pericolul de inundaţii puternice care există şi se poate materializa asupra oraşului New York este mai mare decât în trecut, din cauza încălzirii globale şi a creşterii nivelului mărilor. În aceste condiţii, revarsările de ape se vor produce, aici, la fiecare 25 de ani, nu la 500 de ani, cum s-a estimat anterior, potrivit incomemagazine.ro.

Inundatii New York  Criteriul National

Fenomenul mediatizat al încălzirii globale cât şi creşterea nivelului mărilor au amplificat considerabil posibilitatea ca împrejurimile New York ului şi New Jersey să fie acoperite de ape la fiecare 25 de ani, nu la 500 de ani, cum s-a estimat pana acum, susţin oamenii de ştiinţă într-un articol publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

„Sporirea riscului de inundaţii în următoarele decenii pune în pericol locuitorii din New York şi New Jersey, regiuni dens populate, puternic industrializate şi cu o infrastructură dezvoltată. Studiul nostru arată că este nevoie de măsuri concrete pentru gestionarea acestor riscuri şi în  special, pentru protejarea populaţiei de consecinţele inundaţiilor”, a atras atenţia Benjamin Horton, unul dintre autorii raportuluiHorton şi colegii lui au ajuns la această concluzie deloc îmbucurătoare după ce au analizat modul în care s-a modificat nivelul mării în ultimii 2000 de ani din respectivele zone. Datele astfel obţinute au fost comparate ulterior cu evoluţia din ultimul mileniu a gradului de intensitate a uraganelor în Oceanul Atlantic.

Pornind de la aceste informaţii, echipa lui Horton au pus la punct un model computerizat al climei din New York şi împrejurimi, care a permis o estimare a frecvenţei cu care se vor produce marile uragane în acest colţ al Statelor Unite. Astfel, s-a constatat că, dacă în epoca preindustrială aceste fenomene se întamplau o dată la 500 de ani, în ultimele cinci decenii situaţia s-a schimbat, astfel că asemenea potopuri ar trebui să aiba loc la fiecare 25 de ani.

Sursa foto adevarul.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo