Criteriul National

AMENINŢARE NATURALĂ! Pe viitor,New York-ul poate fi inundat !

septembrie 30
06:35 2015

 

 Pericolul de inundaţii puternice care există şi se poate materializa asupra oraşului New York este mai mare decât în trecut, din cauza încălzirii globale şi a creşterii nivelului mărilor. În aceste condiţii, revarsările de ape se vor produce, aici, la fiecare 25 de ani, nu la 500 de ani, cum s-a estimat anterior, potrivit incomemagazine.ro.

Inundatii New York  Criteriul National

Fenomenul mediatizat al încălzirii globale cât şi creşterea nivelului mărilor au amplificat considerabil posibilitatea ca împrejurimile New York ului şi New Jersey să fie acoperite de ape la fiecare 25 de ani, nu la 500 de ani, cum s-a estimat pana acum, susţin oamenii de ştiinţă într-un articol publicat în Proceedings of the National Academy of Sciences.

„Sporirea riscului de inundaţii în următoarele decenii pune în pericol locuitorii din New York şi New Jersey, regiuni dens populate, puternic industrializate şi cu o infrastructură dezvoltată. Studiul nostru arată că este nevoie de măsuri concrete pentru gestionarea acestor riscuri şi în  special, pentru protejarea populaţiei de consecinţele inundaţiilor”, a atras atenţia Benjamin Horton, unul dintre autorii raportuluiHorton şi colegii lui au ajuns la această concluzie deloc îmbucurătoare după ce au analizat modul în care s-a modificat nivelul mării în ultimii 2000 de ani din respectivele zone. Datele astfel obţinute au fost comparate ulterior cu evoluţia din ultimul mileniu a gradului de intensitate a uraganelor în Oceanul Atlantic.

Pornind de la aceste informaţii, echipa lui Horton au pus la punct un model computerizat al climei din New York şi împrejurimi, care a permis o estimare a frecvenţei cu care se vor produce marile uragane în acest colţ al Statelor Unite. Astfel, s-a constatat că, dacă în epoca preindustrială aceste fenomene se întamplau o dată la 500 de ani, în ultimele cinci decenii situaţia s-a schimbat, astfel că asemenea potopuri ar trebui să aiba loc la fiecare 25 de ani.

Sursa foto adevarul.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo