Criteriul National

ANALIZĂ! Este moneda euro condamnată la moarte? Se pare ca da, iar jocul se face în afara zonei Euro!

ANALIZĂ! Este moneda euro condamnată la moarte? Se pare ca da, iar jocul se face în afara zonei Euro!
martie 10
10:12 2016

Euro

 Ne intrebăm zilnic, de ce guvernele capitaliste nu sunt lăsate să declare faliment datorită incapacității lor de a mai susține plățile pe care trebuie să le facă. La fel, ne întrebăm ce ar însemna un faliment al unui guvern capitalist, cu toate că sunt întrunite toate condițiile, pentru ca acest faliment să existe în multe cazuri.

Oricum, datoriile acumulate de guvernele europene capitaliste, de cel american și japonez, sunt de natură să constituie o datorie imensă ca pentru următoarele 3-4 generații și asta a dus la o cădere morală a celor care știu ca pe parcursul vieții lor, dezastrul capitalist va continua cu o și mai mare amploare. La fel, o parte din tânara generație, vede evoluția vieții economice, extrem de precară și nici nu își imaginează că va putea fi mai bine, iar mulți dintre ei aleg sa fie inactivi și să se menajeze, omoâind nu numai ideea de capitalism și dinamică a lui, dar degradându-se profesional și manifestând o cerere redusă pe piață, total anormală pentru o societate care ar trebui să prospere.

Economiile personale facute de populație sau de guverne, arată că o persoană sau chiar o țară, traiește modest, în niște limte reale sau chiar sub ele, cu un anumit țel de perspectivă. Datoriile contracate, de o persoană sau o țară, arată că în acest cazuri se trăiește peste capacitatea de a produce și echilibra consumul cu venitul.

Dar, datoria guvernelor capitaliste pe întreg globul, însumează sute de mii de miliarde de dolari și crește continuu, într-un sistem care se definește ca superior, fără să spună pentru cine și în detrimentul cui, aceasta în condițiile în care dobânzile la băncile centrale capitaliste sunt zero și chiar sub zero.

Totul se rezuma la câteva întrebări: Va fi capabilă viitoarea generație să plătească aceasta datorie, în ce țară și sub ce formă? Va dori viitoarea generație să plătească datorii sacrificându-și confortul și înțelegând ca datoriile au fost făcute în defavoarea ei și în avantajul unui grup care „contabilizează” aceste datorii? S-ar părea că răspunsurile sunt  în totalitate NU.

Daca acesti tineri ar trebui să plătească datoriile, este o chestiune morală și de responsabilitate care ar trebui să ne confrunte zilnic.

De ce ar trebui să intre guvernele capitaliste în faliment? Foarte simplu, pentru a pedepsi pe acei așa ziși oameni, fără de nicio idee despre etică sau de care nici nu vor să audă, care au împrumutat aceste guverne, știut fiind că acestea nu vor mai plăti acești bani și în final distrugând economii și vieți, într-un joc al profitului pentru ei și grupul lor.

În politica și studiile economice serioase, este evident caăatunci când o structură este în colaps indiscutabil, este cu mult mai bine să se controleze demolarea decât să se aștepte un colaps impredictibil ăn timp, dar cu siguranță.

Guvernele capitaliste preferă să ridice în continuare un castel de nisip, reprezentând economiile lor,  fără nicio structură de rezistență, împingând consecințe devastatoare către viitoarele generații.

Economia UE, este complet sclerozataă, anchilozată, o enititate fără funcționalitate care înregistra o creștere economică glumeață, în ultimul trimestru, de 0,2%, daca este să ne luăm dupa cifrele emise de instituțiile arondate acestor guverne europene.

Rezultatul acestei căderi economice a sectorului privatșsi a guvernelor crony capitaliste, face ca fiecare cetățean din UE să se uite spre guvern ca la un element de magie, o sursă de bogăție nelimitată, care în realitate este o găină moartă, așteptând ca acest guvern capitalist să facă ceva, mulți dintre europeni neștiind că, guvernul lor s-a erijat de mult în servitor și nu mai este un apărător al celor ce plătesc ci o entitate care colectează și cheltuie după bunul plac și in interesul unui grup privat, banii contribuabililor.

Mario Draghi de la BCE, parcă ar spune: ” Doresc să tipăresc un volum incredibil de bani în încercarea mea de a-mi păstra locul meu de muncă și a stimula economiile, făcând oamenii să gândească la faptul că ei sunt mai bogați decât ei sunt în realitate.”

Tipărirea de bani, de către BCE, prin decizia lui Draghi, este o incercare dezastruoasa de a crea prosperitate. El va crea un „bubble” si un tablou artificial al economiilor UE, prin care va trimite un semnal fals acestor economii.

Oamenii trebuie sa realizeze si sa il intrebe pe Draghi: „Daca tiparirea banilor este o cale spre prosperitate, de ce Zimbawe, care tipareste continuu, fara oprire, nu este cea mai bogata tara de pe planeta, in loc sa fie una dintre cele mai sarace?”

BCE sustine un sistem sa nu colapseze, un sistem care este clar ca va colapsa si care nu mai are nici o structura de rezistenta. Acest lucru va trimite valoarea euro in jos in mod semnificativ, mergind catre zero.

Moneda euro se va alinia monezilor fara valoare, pentru ca in acest moment, nici o moneda de pe glob nu este sustinuta de aur ci ele sint sustinute de INCREDRE, care poate fi creata inteligent si poate fi distrusa ca un morman de pene in fata unui uragan.

UE nu are puterea legislativa de a taxa, iar birocratii bine intepeniti in scaunele de la Bruxelles, au numai puterea de a regulariza sistemul si mecanismele  acestei muribunde uniuni.

UE este complet artificiala si nefunctionala. Suedezii sint total diferiti, in tot ceea ce fac, decit sicilienii, portughezii diferiti fata de austrieci si asa mai departe. Acesti oameni au putin in comun legat de istoria lor si de eventualele lupte dintre ei.

Fortindu-i sa vina cu totii parte a unei uniuni, este drumul spre un colaps individual si unional, asa cum este relatia dintre Grecia si Germania in acest moment. Unul dintre motivele pentru care tarile europene au fost puse impreuna in acest dezastruos UE, a fost pentru a evita un eventual razboi si alt tip de conflicte, dar in realitate UE este un incubator al razboiului.

Pentru mine, UE nu ar nici un sens, pentru ca aspectul pe care acesti magari de la Bruxelles il accentueaza mereu in discutii, este pe cel al eliminarii barierelor, ca principal tel al acestei uniuni, atit pentru cetateni cit si pentru bunuri. Dar nu am sa inteleg niciodata de ce vestul si estul nu au ridicat barierele fara ca ei sa fie o uniune, simplu, doar eliminind aceste bariere, fara sa se apeleze la cheltuieli enorme si un numar de mascarici birocrati care sa manince o piine calda, in timp ce altii nu au nici frimituri uscate.

Lumea europeana se uita la Germania, Franta, Olanda, Belgia ca la niste figuri din mitologie, capabile de orice si posibile promotoare ale schimbarilor favorabile. Nu este chiar asa. La modul cum sint aceste tari structurate, ele sint noii veniti pe o noua scena a istoriei, sint niste tari care lupta pentru a exista, de cele mai multe ori incercind sa o faca in detrimentul altora. Ele nu au influenta care se crede ca o pot avea…

Trebuie sa intelegem ca, o tara cum este Italia, a fost creata in 1861, ca o consolidare a mai multor entitati care au fost state separate dupa colpasul Imperiului Roman. Germania a fost unificata in 1871, dintr-o serie de principate, ducate, baronate si asa mai departe. Putem merge mai departe in calatoria europeana si vom vedea acelasi lucru peste tot.

Au fost unificarile acestor entitati imtr-una singura, o idee buna?

Se pare ca nu, in cele mai multe cazuri, iar cele doua razboaie mondiale au demonstrat-o. Chiar in zilele noastre, sint miscari separatiste puternice, in Spania, in Scotia, Germania, Finlanda, Belgia si asa mai departe.

Forta politica centripeta va dezintegra UE, cu mult timp inainte de a fi dezintegrate partile componente ale tarilor din UE.

Continentul european si in special UE va murii financiar, exact din aceasi cauza pentru care a fost permanent reanimat in avantajul unor infractori financiari, care au adus guvernele, afacerile si persoanele fizice in faliment. UE se va dezintegra datorita multiplelor regularizari in avantajul unui grup si taxelor din tarile componente pentru a platii peschesul la Poarta UE.

Rata natalitati este in colpas continuu si cu mult sub nivelul inlocuiri numerice a populatiei, exceptind pe africani sau refugiatii  musulmani, care vor fi greu integrati si care vor genera desincronizari sociale si economice puternice. Acesti refugiati se uita la Bruxelles ca la Mecca, asteptind sa li se ofere adapost, alimente, haine si bani pentru a merge la o cafea si a traii mai bine decit au facut-o in tarile lor, ca doar de aceea au venit. Ei vor revendica in permanenta ca modul cum sint ratati, este unul inunan si ca se asteptau la mai mult, incepind un proces de constructie a unui fundal de conflict religios, in cazul in care perversii de politiceni europeni vor persista in nemernicia lor.

Dispariţia euro nu este o problemă de „dacă” ci una de „cnâd” şi se pare că bătrânul continent se îndreaptă către această fază finală şi greu de digerat.

Ce va veni? Cel mai probabil aurul și argintul, care nu pot  fi multiplicate de băncile naţionale, dacă discutăm de cantităţile fizice, şi pot arata imaginea circuitului economic al unei ţări… Este adevărat că, pe hârtie, şi aceste metale prezintă cantităţi fictive şi fără acoperire fizică, dar asta va mai dura puţin şi lumea va cere să primească aurul, care cu siguranţă nu va fi, pentru cei care au crezut că intrând în tranzacţiile cu aur pe hârtie, le va asigura existenţa…

SURSA document : Adrian Cosereanu 

Sursa foto : stirileprotv.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul