Criteriul National

Ancheta în scandalul Trump-Ucraina: Ambasadorul SUA la UE se va prezenta la audieri, în ciuda interdicției impuse de Departamentul de Stat. Și trimisul special în Ucraina va depune mărturie în Congres – Esential

Ancheta în scandalul Trump-Ucraina: Ambasadorul SUA la UE se va prezenta la audieri, în ciuda interdicției impuse de Departamentul de Stat. Și trimisul special în Ucraina va depune mărturie în Congres – Esential
octombrie 11
17:37 2019
Ambasadorul american la UE, Gordon D. Sondland, se va prezenta la audierile din Camera Reprezentanților în cadrul investigației privind posibila punere sub acuzare a președintelui Donald Trump, anunțul fiind o surpriză în contextul în care directiva Departamentului de Stat îi interzicea diplomatului să participe la lucrările comisiilor pentru a da explicații legate de rolul pe care l-a jucat în scandalul Ucraina.

Membrii comisiilor din Camera Reprezentanților o vor audia și pe trimisul special al SUA în Ucraina, Marie L. Yovanovitch, care a fost rechemată în țară de către președintele Donald Trump.

Avocatul ambasadorului SUA la UE a anunțat că acesta va depune mărturie în Camera Reprezentanților, în ciuda dispozițiilor Departamentului de Stat. Audierea ar urma să aibă loc săptămâna viitoare, potrivit New York Times.

Acesta a mai precizat că diplomatul era gata să se prezinte la audieri încă de marți, când a fost citat, însă administrația Trump a intervenit.

“Ambasadorul Sondland a acționat întotdeauna cu integritate și în interesul Statelor Unite”, a mai spus avocatul, adăugând că acesta este gata să răspundă membrilor comisiilor la toate întrebările, omplet și cu respectarea adevărului.

Parlamentarii au cerut și documente legate de Ucraina, însă avocatul diplomatului a transmis că acesta nu poate să le pună la dispoziție pentru că ar încălca legea federală și reglementările Departamentului de Stat.

Ambasadorul SUA la UE va fi audiat în comisiile de specialitate din Congres, în cadrul anchetei care vizează punerea sub acuzare a președintelui Donald Trump, acesta urmând să dea explicații legate de rolul pe care l-a jucat în scandulul Ucraina-Biden.

Gordon Sondland, care a donat 1 milion de dolari comitetului republican de inaugurare a președinției, se va întâlni într-o ședință, cu ușile închise, cu membrii celor trei comisii din Camera Reprezentanților conduse de democrați.

Este vorba despre comisiile de politică externă, privind informațiile secrete și supraveghere. Membrii acestor foruri ar urma să îi ceară diplomatului explicații legate de modul în care a ajuns să fie implicat în negocieri cu Ucraina, în condițiile în care acest stat nu este membru al UE, scrie Reuters.

Sondland s-a ocupat de afaceri hoteliere în Seattle înainte ca președintele Donald Trump să îl numească ambasador al SUA la UE, în mai. El a fost confirmat de Senat în iunie și și-a prezentat scrisoarea de acreditare Comisiei europene în iulie a.c.

Potrivit membrilor Camerei Reprezentanților, Sondland ar fi fost foarte implicat în medierea relației cu președintele Ucrainei Volodimir Zelenski, care dorea să obțină o întrevedere cu Trump, în contextul îngrijorărilor oficialilor de la Kiev legate de decizia administrației americane de a bloca un ajutor de aproape 400 de milioane de dolari pentru armată.

Trump este acuzat că a blocat ajutorul financiar și a făcut presiuni asupra președintelui Ucrainei pentru a demara o anchetă cu privire la contracandidatul său Joe Biden și fiul acestuia care are afaceri în fosta republică sovietică.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei