Criteriul National

Andy Murray a triumfat la Open- ul de la Roma din acest an

Andy Murray a triumfat la Open- ul de la Roma din acest an
mai 15
19:10 2016

Tenismenul britanic Andy Murray (locul 3 în clasamentul mondial) a câştigat în această duminică seară meciul cu sportivul sârb Novak Djokovic (poziţia 1 ATP). Scorul a fost 6-3, 6-3 și a contat în finala turneului ATP Masters 1000 de la Roma, disputat pe zgură şi dotat cu premii totale în valoare de 4.300.755 euro.

murray 1

Andy a celebrat duminică, împlinirea vârstei de 29 de ani şi şi-a luat revanşa în faţa lui Novak pentru finala Masters-ului de la Madrid, pierdut în trei seturi, acum o săptămână.

Murray este primul câştigător britanic al turneului de la Foro Italico din 1931, când George Patrick Hughes l-a învins pe Henri Cochet. Totodată, este al 12-lea titlu de Masters Series pentru Andy şi al doilea pe zgură, după succesul de la Madrid din 2015, în finala cu Rafael Nadal.

Partida a durat o oră şi 35 de minute , iar pe durata meciului, Murray a servit 4 aşi şi a comis o dublă greşeală. Procentajul primului serviciu a fost de 64%, iar britanicul a concretizat 82% dintre punctele jucate cu primul serviciu şi 48% cu cel de-al doilea serviciu . Andy Murray nu şi-a pierdut niciodată serviciul şi a reuşit 3 break-uri, din 6 oportunităţi.

Finala a fost controlată şi câştigată de către Murray.Acesta a jucat mai bine, iar cifrele o confirmă. Andy a avut 24 de mingi direct câştigătoare, spre deosebire de cele 15 ale lui Djokovic. În plus, Novak a comis mai multe greşeli neforţate decât adversarul său: 23-19.

andy-murray-

Pentru performanţa reuşită la Roma, Andy Murray a primit 1000 de puncte în clasamentul ATP şi un cec în valoare de 717.315 de euro. Lui Djokovic îi revin 600 de puncte ATP şi un premiu de 351.715 de euro.Djokovic pierduse doar una din ultimele 13 întâlniri directe cu Murray, dar britanicul a etalat un joc foarte bun şi a profitat de oboseala acumulată de către sârb în semifinala de sâmbătă seară, care a durat trei ore. Bilanţul întâlnirilor directe devine 23-10 în favoarea lui Djokovic.

„Este greu când joci un meci noaptea şi apoi trebuie să revii pe teren în ziua următoare, dar îl felicit pe Novak”, a declarat Murray după meci, recunoscând cerinţele fizice ridicate cu care s-a confruntat adversarul său.

Novak Djokovic rămâne cu patru titluri la Roma, în timp ce Murray câştigă pentru prima dată turneul de Masters Series din Italia. Totodată, este al treilea titlu pe zgură pentru britanic în ultimele două sezoane, iar Andy este cotat printre favoriţii la câştigarea turneului de Mare Şlem al Franţei, Roland Garros, care începe într-o săptămână.

Sursa foto : www.eurosport.com,www.ubitennis.net

Redacția ziarului Criteriul Național 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo