Criteriul National

Animalele de companie şi importanța controlului anual la medicul veterinar

Animalele de companie şi importanța controlului anual la medicul veterinar
august 18
01:13 2021

Este nevoie ca animalul de companie să fie dus la medicul veterinar dacă nu este bolnav? La această întrebare răspunsul este categoric, DA. Cum verificarea sănătății la oameni este importantă și revelatoare, controlul anual al câinelui într-un cabinet veterinar Suceava este, de asemenea, vital și face posibilă asigurarea stării de sănătate a animalului, precum și a posibilelor probleme de sănătate. Este necesar că stăpânii să aprecieze mai mult importanţa unui consult veterinar pentru blănosul lor.

 

Ce înseamnă un control anual la medicul veterinar?

Vizita anuală a câinelui la medic este la fel cu verificarea sănătății unui om pe parcursul unui an. În timpul acestei vizite, medicul veterinar are grijă să întocmească o evaluare completă a evoluției câinelui, a dezvoltării acestuia, a activităților sale, precum și a riscurilor potențiale la care este expusă sănătatea sa.

 

În timpul acestor controale, medicul veterinar poate detecta cu ușurință anomalii incă necunoscute și poate prescrie apoi un tratament pentru a rezolva problema. Deși medicul veterinar va trebui să analizeze mai multe părți ale corpului simultan, controalele nu depășesc de obicei 15 până la 20 de minute. Deci lipsa timpului nu este un motiv plauzibil de amânare a controlului anual.

De ce este atât de important să se facă cel puțin un control anual la medicul veterinar?

Motivul 1: îngrijitorii vor primi sfaturi, care îi vor ajuta să interacționeze mai bine cu animalul de companie.

Dincolo de consultarea câinelui, medicul veterinar este persoana care poate liniști stăpânul, cu privire la anumite comportamente ale câinilor sau la atitudinea stăpânului față de comportamentul patrupedului. Dacă se observă o schimbare a comportamentului, un control este un moment excelent pentru a împărtăși aceste informații cu medicul veterinar şi de a primi cât mai multe sfaturi cu privire la modul în care se poate menţine sănătatea animalului.

Modificările comportamentului său pot fi legate de o tulburare mintală și, medicul veterinar fiind expert în domeniu, poate detecta această tulburare destul de repede. Cu cât stăpânul va fi informat mai devreme de suferința mentală a câinelui său, cu atât mai repede se poate începe terapia pentru a-l ajuta să se refacă rapid. Dacă un câine are tendința de a lătra necontenit sau de a fi agresiv pe neașteptate, astfel de comportamente nu trebuie luate ca şi capricii ale animalelor. Dimpotrivă, acestea ar trebui să atragă atenția stăpânului și să ceară sfatul unui medic.

Motivul 2: evaluarea organelor

Se poate întâmpla ca animalul să sufere de o anumită afecțiune fără ca stăpânul să ştie, fie pentru că nu îi acordă suficientă atenție, fie pentru că pur și simplu nu îşi cunoaște bine câinele. Dacă patrupedul suferă de durere sau infecție şi nu este tratat, se poate agrava rapid și poate duce la alte boli. Astfel, vizita la medicul veterinar este momentul pentru a face o serie de examinări la câine pentru a detecta orice disfuncționalitate sau inflamație ascunsă.

 

În concluzie, un control anual la medicul veterinar nu este o pierdere de timp, asigura sănătatea companionului, precum și un răspuns mai bun al organismului în caz de disfuncție.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

bossnet

bossnet

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul