Criteriul National

ANPC a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin care reglementează comercializarea de măști în România – Finante & Banci

ANPC a lansat în dezbatere publică Proiectul de Ordin care reglementează comercializarea de măști în România – Finante & Banci
noiembrie 26
19:13 2020

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a lansat joi în dezbatere publică Proiectul de Ordin privind stabilirea condițiilor pe care trebuie să le îndeplinească firmele care comercializează măști pe piața națională. ”Acest proiect a fost realizat ca urmare a rezultatelor parțiale centralizate în urma verificărilor efectuate de comisarii ANPC pe piața de măști din România, care atestă faptul că mai mult de jumătate din aceste produse prezintă diverse neconformități, cantitate ajungând la aproximativ 20 de milioane de bucăți, care au și fost retrase de pe piață”, spun reprezentanții Autorității.

ANPC derulează încă de la începutul stării de urgență, o campanie națională de control având ca tematică piața de măști, iar aceste verificări vor continua până la sfarșitul stării de alertă, cunoscută fiind importanța acestor produse pentru toți consumatorii români, aflați în plină perioadă marcată de pandemia de Covid-19.

Din recomandările incluse în Proiect:

  • Operatorii economici sunt obligați ca pe ambalajul acoperitoarelor faciale de utilizat în colectivitate introduse pe piaţă, să informeze consumatorii cu privire la utilizarea în mod corect a produselor, astfel:
  • Este important să urmați aceste instrucțiuni: Daca sunteți bolnav, această acoperitoarele facială de utilizat în colectivitate nu este adecvată. Solicitaţi sfatul medicului dumneavoastră.
  • Acoperitoare facială de utilizat în colectivitate nu este un dispozitiv medical în sensul specificat de Directiva 93/42/CEE – măști chirurgicale și nici nu este echipament individual de protecţie în înțelesul utilizat de Regulamentul UE/2016/425 – dispozitive de protecție respiratorie.
  • Întotdeauna verificați faptul că acoperitoarea facială de utilizat în colectivitate este corect potrivităşi vă acoperă nasul, gura si bărbia. Se recomandă ca aceasta să fie purtată pe piele; bărbile pot reduce eficienţa de filtrare sub limitele stabilite.
  • Acoperitoarea facială de utilizat în colectivitate nu înlocuieşte măsurile de protecţie (spălare periodică a mâinilor, distanţare fizică, contact redus cu alte persoane).
  • Acoperitoare facială de utilizat în colectivitate reduce proiectarea picăturilor de salivă eliberate în timpul respirației de către utilizatori în mediul înconjurător.
  • A nu se utiliza în timpul participării la o activitate fizică solicitantă.
  • A se înceta utilizarea acestui produs la primele semne de deteriorare.
  • Se recomandă ca acoperitoarea facială de utilizat în colectivitate cu specificația ”reutilizabilă” să fie spălată înainte de prima utilizare, cu excepția cazului în care producătorul recomandă altfel.
  • Acoperitoarele faciale de utilizat în colectivitate nu sunt potrivite pentru copiii sub 3 ani. Se recomandă supravegherea copiilor între 3 și 12 ani în timpul purtării acoperitoarelor faciale de utilizat în colectivitate.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul