Criteriul National

Antalya, destinatia favorita a romanilor in 2018

Antalya, destinatia favorita a romanilor in 2018
noiembrie 20
12:18 2017

Turcia, continua sa se gaseasca in topul destinatiilor de vacanta si in 2018. Statiunile cu resorturi impresionante, posibilitatile multiple de distractie, serviciile de inalta calitate, impresionanta bucatarie turceasca, plajele late cu nisipuri fine si ape albastre limpezi sunt cateva dintre motivele pentru care Turcia se gaseste in preferintelor romanilor.

Antalya este cea mai mare statiune turceasca, ce are malurile scaldate valurile domoale ale marii Mediterana. Peisajul impresionant, creat de alaturarea dintre munte- mare si vegetatia luxurianta continua sa isi pastreze farmecul de mii de ani. Anii de istorie, sunt bine conservati in obiectivele turistice ce pot fi vizite in timpul vacantei petrecute in Antalya. Muzeul Suna, orasul antic Termessos, canionul Saklikent, vechiul port si poartaa lui Hadrian sunt cateva urme vii ale istoriei.

Cei ce aleg sa petreaca vacanta in Antalya au numeroase posibilitati de divertisment, se pot bucura de activitatile bine puse la punct de hoterileri si specialisti in domeniu, insa pot face cunostinta cu bucataria turceasca, recunoscuta pentru rafinament. Cei ce se orienteaza catre vacante Antalya all inclusive, vor avea parte de servire impecabila si vor cunoaste delicatesele specifice regiunii.

Ofertele de vacanta Antalya 2018, pregatite de operatorii turisticii sunt irefuzabile. Hotelurile impresionante, cu arhitectura tematica, aflate in preajma plajelor impresionante, ofera conditii de cazare deosebite, ce fac ca serjurul in Turcia sa fie cu adevarat de vis. Orasul situat la poalele muntilor Taurus, este un centru cultural bogat in vestiigii, deci obiectivele turistice de aici ofera adevarate lectii de istorie.

Plajele Antalyei, sunt insa punctele cheie de atractei, cand vine vorba de vacanta. Iata care sunt cele mai impresionante plaje ale acestei statiuni.

  1. Balek – un paradis albastru! Belek este o destinatie cu peisaj imbatator, alaturarea dintre munte si mare oferind imagini ce taie respiratia prin forme, contraste si culoare. Alaturi de elementele naturale deosebite se gasesc terenuri de golf, impecabile realizate cu minutiozitate de ingineri priceputi. Plajele din estul Belek-ului sunt linistite, nisipul extrem de fin ofera placere pentru turistii de toate varstele, iar apele linistite creaza conditii deosebite pentru relaxare.
  2. Kemer – cele mai curate ape ale Mediteranei. Plajele Kemer, aflate la 20 de km de orasul Antalya, au primit certificare „Blue Flag”, care atesta gradul ridicat de puritate. Acesta ape nepoluate sunt extrem de cristaline si asigura mediul perfect pentru imbaiere si practicare a sporturilor nautice. Deci turistii care doresc sa se bucure de relaxare, soare si apa de mare, nu trebuie sa rateze aceste plaje.
  3. Side – o oaza de istorie. Pe langa vestigiile istorice care asigura o incursiune in timp, este imbogatita cu plaje numeroase, inguste dar impresionante. Considerate cele mai frumoase plaje din Antalya, plajele din Side pastreaza inca aspectul virgin.

Comentarii

Comentarii

Tags
Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo