Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Doua

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Doua
octombrie 05
15:32 2016
Lasă-i aşa, important e să voteze !
 
y
    Titlul este o parafrazare a spuselor unui vicepreşedinte de Partid, ca reaţtie la Criteriile ,enunţate la patru Octombrie de Preşedintele României , criterii care vor fi avute în vedere la desemnarea persoanei ca prim-ministru , cel care va cere Parlamentului votul viitorului guvern.  
Reacţia „Partidului” sună aşa : „Lasaă oamenii să voteze, nu veni cu criterii din astea .”
   Câţi dintre membrii de partid au înţeles MESAJUL ?
 
 „Citirea ” pe înţelesul tuturor a mesajului , ar fi : Voi , cei care lună de lună primiţi ajutorul social prin bunăvoinţa PRIMARULUI (ştiţi ca mulţi nu îndepliniţi cerinţele legii, munciţi din greu la negru…) cum vă arătaţi recunoştiţă faţă de dânsul ? E suficient să votaţi cu Partidul din care face parte dom’Primar !
 
     Faţă de aceste realităţi , de ce-i nevoie de alte criterii în a şti pe cine votezi ?
 
DAR, noi, cei care nu primim ajutor social, chiar nu avem nevoie de „CRITERII ” pentru că votul să fie exprimat în deplină cunoştinţă şi în interesul tuturor ? Ţara e compusă numai de asistaţi sociali care n-au incotro? Chiar credeţi că cei ajunşi în această situaţie nu gândesc , doar votează la comandă?
f
 
    De aceea consider oportună şi necesară intervenţia PREŞEDINTELUI tuturor românilor, pentru a spune lucrurilor pe nume, atribut constituţional de a proteja cetăţenii, astfel că votul să fie exprimat pe programe concrete şi având o  LIBERTATE DE VOINŢĂ reală. 
 
  Partidele, ca organizaţii, au toată logistica umană şi materială, de la ideologul-şef la combinatorul-şef, inclusiv campania electorală finanaţată de la buget(din banii noştri), dar ,eu, alegătorul ,de unde aflu ce-i dincolo de APARENŢE ? Cum să folosesc şi în interesul meu,, o dată la patru ani ,VOTUL , singurul mijloc de participare democratică la conducerea ţării ?
 
  Voi, jurnaliştii, a treia putere în statul democratic, de ce păstraţi tăcerea ?  Luminaţi-ne !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo