Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Opta

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Opta
octombrie 28
09:03 2016
” PUTEREA NOASTRĂ ” !
confident
 
   Auzim și vedem cu toții multe. Chiar invadarea spațiului public cu „TEME ” fabricate de către fiecare personaj care se vrea - ACTOR POLITIC CENTRAL ne provoacă! Dar noi ne amăgim zilnic ca butoanele televizorului sunt la noi; oriunde „butonăm ” tot acolo ajungem, adică în zona de unde nu aflăm nimic folositor.
   NEPUTINȚA noastră are drept cauză lenea de a gândi ; am lăsat totul în seama Formatorilor de opinie , cei mai mulți dintre ei mercenari ai vorbelor ; nu mai avem vreo părere personală, numai îndoieli și „dezbateri” ale vorbelor altora.
 
    Cred ca ați observat că în ultima vreme accentul se pune - pe ce-o zice POPORUL  !
 
„POPORUL „ nu-i ceva căzut din CER, este alcătuit din noi toți, șsi vorbește o dată la patru ani, exclusiv  prin VOTUL FIECĂRUIA .
 
   Daca nu înțelegem această ESENȚĂ , rămânem  SPECTATORI CAPTIVI în piesa „Jocul pentru PUTERE „, scrisă și regizată de aceiași „autori”, de peste un sfert de veac.
   Credeți că vă spun toate acestea ca un regret că nu sunt în acest „JOC „?
    Categoric NU. Doresc să fim împreună , să gândim și să înâelegem că PUTEREA noastră stă numai în - VOT – !
Dacă vom risipi și de data aceasta – moneda forte-VOTUL – ne vom întoarce și mai triști  la profesia de bază „AȘTEPTAREA „.
 
     Haideți să ne demonstrăm și să le arătăm celor care vor să ne folosească în interesul lor că PUTEREA suntem  NOI !
Sursa foto www.eugencpopa.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo