Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Opta

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Opta
octombrie 28
09:03 2016
” PUTEREA NOASTRĂ ” !
confident
 
   Auzim și vedem cu toții multe. Chiar invadarea spațiului public cu „TEME ” fabricate de către fiecare personaj care se vrea - ACTOR POLITIC CENTRAL ne provoacă! Dar noi ne amăgim zilnic ca butoanele televizorului sunt la noi; oriunde „butonăm ” tot acolo ajungem, adică în zona de unde nu aflăm nimic folositor.
   NEPUTINȚA noastră are drept cauză lenea de a gândi ; am lăsat totul în seama Formatorilor de opinie , cei mai mulți dintre ei mercenari ai vorbelor ; nu mai avem vreo părere personală, numai îndoieli și „dezbateri” ale vorbelor altora.
 
    Cred ca ați observat că în ultima vreme accentul se pune - pe ce-o zice POPORUL  !
 
„POPORUL „ nu-i ceva căzut din CER, este alcătuit din noi toți, șsi vorbește o dată la patru ani, exclusiv  prin VOTUL FIECĂRUIA .
 
   Daca nu înțelegem această ESENȚĂ , rămânem  SPECTATORI CAPTIVI în piesa „Jocul pentru PUTERE „, scrisă și regizată de aceiași „autori”, de peste un sfert de veac.
   Credeți că vă spun toate acestea ca un regret că nu sunt în acest „JOC „?
    Categoric NU. Doresc să fim împreună , să gândim și să înâelegem că PUTEREA noastră stă numai în - VOT – !
Dacă vom risipi și de data aceasta – moneda forte-VOTUL – ne vom întoarce și mai triști  la profesia de bază „AȘTEPTAREA „.
 
     Haideți să ne demonstrăm și să le arătăm celor care vor să ne folosească în interesul lor că PUTEREA suntem  NOI !
Sursa foto www.eugencpopa.ro
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo