Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Patra

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Patra
octombrie 16
15:16 2016
 ” LISTE  sau  Oameni adevăraţi ? „
 
mystery-man-avatar
   Cati dintre noi stiu ce inseama sa voteze „LISTA” cu candidati propusi de un partid ?
 
   Partidele vor afirma in cor : Nici nu trebuie !!!
 
Si, atunci avea dreptate Poetul, cand prin anii 1967, in era comunista, spunea – Partidul e-n toate- , in cele ce sunt, in cele vor sa fie , dar si in ceea ce n-au avut vreodata de gand sa le realizeze ?
      Raspunsul e „DA”.
E de notorietate si la vedere „atributul „ partidelor in dirijarea votului ce urmeaza a fi dat de parlamentarii din organizatie. Cine nu asculta comanda , va fi sanctionat .
 
   Ce invatam de aici ? 
        Retinem ca un candidat ,iesit parlamentar ,nu mai are vointa proprie, a cedat-o Partidului la momentul cand a fost trecut pe Lista. 
Partidul , are in „patrimoniu” o suma de „VOINTE „, pe care le foloseste dupa cum dicteaza interesele de partid, adica acelea care coincid cu pozitia conducerii executive.
 
liste
  Cate dintre interesele Partidului coincid si cu interesele alegatorilor ?
Raspuns : Cate rezultate de interes general constatam ca s-au infaptuit in cei 25 de ani de guvernare „pe liste”!
 
    Si  vedem ca aceiasi indivizi care s-au regasit permanent pe liste si care n-au realizat nimic pentru noi, alegatorii,  „mai vor o data „, evident in interesul propriu.
 
   Se va spune : Asa-i lupta politica !
Lupta asa „se joaca” ,dar  NU cu aceiasi oameni care ne fac sa pierdem mereu !
 
     Legile sunt in apararea „Listelor” , asa ca un viitor mai bun depinde de studierea candidatilor de pe lista. Gasim unul despre care avem dubii, acea „Lista” nu-i si a noastra.
Eu, alegator , trebuie sa retin ca OAMENII cinstiti si profesionisti trebuie sa conduca TARA in interesul cetatenilor !
   Atentie la oameniii de pe „LISTE ” !!! 
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo