Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Șaptea

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Șaptea
octombrie 25
08:34 2016
Să descifrăm mesajul afișelor electorale !
 
b
   Campania electorală va începe oficial pe 11 noiembrie 2016, însă organizațiile locale ale unor partide, probabil cu știința  primarului,  au trecut la „înfrumusețarea stradală ” cu panouri , reamintind trecătorilor ce gândește și simte „Partidul ” la sfârșit de Octombrie 2016 . 
     Ca exemplu, PSD-ul a plantat panouri viu colorate, la răscruce de drumuri , și în târgul unde locuiesc, cu următorul conâinut :
 
                         ” Și  eu îndrăznesc
 
                            SA  CRED 
 
                         în ROMÂNIA  „
 
    Un trecător , care s-a declarat simpatizant al PSD-ului, m-a întrebat dacă am vazut ce frumos este panoul . I-am raspuns că da, a apărut peste noapte ; el a continuat și , exact ca în opera lui I.L. Caragiale, a fost mișcat că ți „ei ” sunt cu România.
Continuarea discuției nu mai avea sens, fanul Partidului fiind și fanul României.
 
   Provocat de simpatizantul anonim al partidului, încerc să înțeleg mai mult din panoul „electoral ” : 
 
   – „Partidul”,care vrea să preia puterea politica în România, declara public, la răscruce, că abia dupa 26 de ani , din care 14 ani la guvernare, ÎNDRĂZNEȘTE să creadă  în ROMÂNIA, adică în oamenii acestei țări ;
 
 – În toată această perioadă a fost nehotărât , nu a îndrăznit cel puțin să creadă în forța acestei țări, iar cine nu crede nu are voință și puterea de a acționa pentru interesele ROMÂNIEI 
a
 
      Stimați autori ai „PANOULUI de la răscruce ” ! 
Vă mulțumesc pentru SINCERITATE . Înțelegem că , acum treceți de faza copilăriei, începeți  „să îndrăzniți „, să vă maturizați,  și , în câțiva ani , chiar veți crede în România, iar în câteva decenii aveți șansa să vă hotărâți să TRECEȚI ȘI SĂ actionați în interesul cetățenilor .
 
   Care-i mesajul ? Partidul a devenit îndrăzneț, așadar FII și TU ÎNDRĂZNEȚ   și votează acest partid „timid „, pentru a-i da curaj să creadă în ROMÂNIA.
                             
 
   Pe ce-i care au crezut ,au luptat  cu deosebit curaj au construit și construiesc  România de azi, nu-i vreți alături ?
 Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo