Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Șaptea

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Șaptea
octombrie 25
08:34 2016
Să descifrăm mesajul afișelor electorale !
 
b
   Campania electorală va începe oficial pe 11 noiembrie 2016, însă organizațiile locale ale unor partide, probabil cu știința  primarului,  au trecut la „înfrumusețarea stradală ” cu panouri , reamintind trecătorilor ce gândește și simte „Partidul ” la sfârșit de Octombrie 2016 . 
     Ca exemplu, PSD-ul a plantat panouri viu colorate, la răscruce de drumuri , și în târgul unde locuiesc, cu următorul conâinut :
 
                         ” Și  eu îndrăznesc
 
                            SA  CRED 
 
                         în ROMÂNIA  „
 
    Un trecător , care s-a declarat simpatizant al PSD-ului, m-a întrebat dacă am vazut ce frumos este panoul . I-am raspuns că da, a apărut peste noapte ; el a continuat și , exact ca în opera lui I.L. Caragiale, a fost mișcat că ți „ei ” sunt cu România.
Continuarea discuției nu mai avea sens, fanul Partidului fiind și fanul României.
 
   Provocat de simpatizantul anonim al partidului, încerc să înțeleg mai mult din panoul „electoral ” : 
 
   – „Partidul”,care vrea să preia puterea politica în România, declara public, la răscruce, că abia dupa 26 de ani , din care 14 ani la guvernare, ÎNDRĂZNEȘTE să creadă  în ROMÂNIA, adică în oamenii acestei țări ;
 
 – În toată această perioadă a fost nehotărât , nu a îndrăznit cel puțin să creadă în forța acestei țări, iar cine nu crede nu are voință și puterea de a acționa pentru interesele ROMÂNIEI 
a
 
      Stimați autori ai „PANOULUI de la răscruce ” ! 
Vă mulțumesc pentru SINCERITATE . Înțelegem că , acum treceți de faza copilăriei, începeți  „să îndrăzniți „, să vă maturizați,  și , în câțiva ani , chiar veți crede în România, iar în câteva decenii aveți șansa să vă hotărâți să TRECEȚI ȘI SĂ actionați în interesul cetățenilor .
 
   Care-i mesajul ? Partidul a devenit îndrăzneț, așadar FII și TU ÎNDRĂZNEȚ   și votează acest partid „timid „, pentru a-i da curaj să creadă în ROMÂNIA.
                             
 
   Pe ce-i care au crezut ,au luptat  cu deosebit curaj au construit și construiesc  România de azi, nu-i vreți alături ?
 Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată, pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro