Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Şasea

Antemergătorii alegerilor parlamentare  Partea a Şasea
octombrie 20
07:33 2016
Pleacă ai noştri , vin ai noştri !
eu-cu-cine-votez-660x330
 
    Titlul sugereaza ca de 26 de ani asa a fost ascensiunea si succesiunea in Organul Suprem al poporului raman – PARLAMENTUL !
 
    Si de ce ar trebui ca eu, tu ,noi sa facem o schimbare a persoanelor care vor dobandi calitatea de Deputat si Senator ?
 
Dintr-un motiv foarte simplu : deputatii si senatorii alcatuiesc PARLAMENTUL .
 
Chiar crezi ca eu stiu „cu ce se mananca Parlamentul asta ?
 
   Tocmai de aceea, eu care m-am documentat si aprofundat CONSTITUTIA  va pot spune, in cateva cuvinte ESENTIALUL :
 
1. Parlamentul este reprezentantul suprem al poporului roman ; adica , eu, tu, noi, suntem reprezentati in parlament de deputatul si senatorul pe care i-am votat; am ales superficial, asa la spusele agitatorilor, patesc ca atunci cand am dat imputernicire unui oarecare si m-a pagubit prin ceea ce a facut in numele meu ;
 
 2.Parlamentul da toate legile; care pot fi ,in interesul cetateanului sau , in avantajul unor grupuri de interese, asa cum este si calitatea umana a alesilor ; 
 
3. Parlamentul acorda votul de incredere noului guvern , guvern format practic prin vointa majoritatii deputatilor si senatorilor, adica de cei care ne reprezinta interesele; ceea ce vedem noi, simtim in bugetul si in viata de zi cu zi, este activitatea concreta a EXECUTIVULUI, cel care pune in aplicare legile si care  ar trebui sa lucreze exclusiv in interesul nostru, ca doar noi l-am pus acolo( prin deputatii si senatorii pe care i-am votat ).
normal
 
     RETINEM : cel caruia ii dam votul pentru a fi reprezentantul nostru in parlament , trebuie sa fie de bunacredinta, onest, profesionist si cu viziune asupra vietii sociale si a fiecarui cetatean in parte.
 
   Personal voi ocoli „vedetele” ce se vor pe „LISTE „, pentru ca reprezentantul meu in Parlament nu a fost trimis in ORGANUL SUPREM AL POPORULUI ROMAN  pentru a da spectacole  de Divertisment , ci sa adopte legi si in interesul meu… 
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro