Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Şasea

Antemergătorii alegerilor parlamentare  Partea a Şasea
octombrie 20
07:33 2016
Pleacă ai noştri , vin ai noştri !
eu-cu-cine-votez-660x330
 
    Titlul sugereaza ca de 26 de ani asa a fost ascensiunea si succesiunea in Organul Suprem al poporului raman – PARLAMENTUL !
 
    Si de ce ar trebui ca eu, tu ,noi sa facem o schimbare a persoanelor care vor dobandi calitatea de Deputat si Senator ?
 
Dintr-un motiv foarte simplu : deputatii si senatorii alcatuiesc PARLAMENTUL .
 
Chiar crezi ca eu stiu „cu ce se mananca Parlamentul asta ?
 
   Tocmai de aceea, eu care m-am documentat si aprofundat CONSTITUTIA  va pot spune, in cateva cuvinte ESENTIALUL :
 
1. Parlamentul este reprezentantul suprem al poporului roman ; adica , eu, tu, noi, suntem reprezentati in parlament de deputatul si senatorul pe care i-am votat; am ales superficial, asa la spusele agitatorilor, patesc ca atunci cand am dat imputernicire unui oarecare si m-a pagubit prin ceea ce a facut in numele meu ;
 
 2.Parlamentul da toate legile; care pot fi ,in interesul cetateanului sau , in avantajul unor grupuri de interese, asa cum este si calitatea umana a alesilor ; 
 
3. Parlamentul acorda votul de incredere noului guvern , guvern format practic prin vointa majoritatii deputatilor si senatorilor, adica de cei care ne reprezinta interesele; ceea ce vedem noi, simtim in bugetul si in viata de zi cu zi, este activitatea concreta a EXECUTIVULUI, cel care pune in aplicare legile si care  ar trebui sa lucreze exclusiv in interesul nostru, ca doar noi l-am pus acolo( prin deputatii si senatorii pe care i-am votat ).
normal
 
     RETINEM : cel caruia ii dam votul pentru a fi reprezentantul nostru in parlament , trebuie sa fie de bunacredinta, onest, profesionist si cu viziune asupra vietii sociale si a fiecarui cetatean in parte.
 
   Personal voi ocoli „vedetele” ce se vor pe „LISTE „, pentru ca reprezentantul meu in Parlament nu a fost trimis in ORGANUL SUPREM AL POPORULUI ROMAN  pentru a da spectacole  de Divertisment , ci sa adopte legi si in interesul meu… 
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo