Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Treia

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Treia
octombrie 08
13:59 2016
 Cine se teme de luminarea alegătorilor ?
votanti-criteriul
 
   Au inceput framantarile( ca ex.adunarile populare sub diverse pretexte) in  testarea tacticii si metodelor pentru „strangerea” de voturi , un fel de sondaj virtual al vointei alegatorilor.
  Ca metoda comuna, consacrata prin traditie,  va fi intrebuintarea , pana la saturatie , a  verbelor – a da si a face- atat la forma afirmativa – vom da, vom face- ,dar si prin negare- nu vor da, nu vor face-.
 
   Nu incercati sa puneti intrebari de genul : de unde veti da, cu ce bani veti face si cand- pentru ca riscati sa deveniti „dusmani ai Partidului”, sau sa primiti un raspuns ca cel dat de instructorul PCR . Se spune ca la terminarea seminarului la invatamantul politic, axat pe inaintarea pe drumul construirii comunismului, cursantul intreaba pe instructor:
- Am inteles ca ne aflam pe drumul construirii comunismului, dar noi ce mancam ?
-Tovarasi, fiti disciplinati, pe drum nu se mananca !
 
O sa spuneti, omule, lasa bancurile ,si, daca esti destept, fii tu Consilerul-ideolog al alegatorilor si spune-ne cum sa -l gasim pe cel ADEVARAT sa ne reprezinte interesele corect si rodnic ?
 
Accept. Iata cateva repere pentru pregatirea din vreme a VOTULUI :
 
- vedeti ce a facut candidatul pana in acel moment; daca nu a condus nici macar o echipa din cinci oameni  la dezapezire, ce-ar putea face pentru altii ; faptele de succes sunt cei mai buni martori;
masochism
 
- nu pretuiti valoarea candidatului numai dupa ceea ce tu, alegator, esti in stare sa faci; ridica pretentiile cu o octava mai sus, pentru ca „ALESUL „ trebuie sa fie el insusi luminat pentru a fi in stare sa va lumineze ;
 
- nu va bazati pe „Garantii” din interiorul Partidului, de genul : P.C -primar garanteaza pentru S.I ;  e ca si cum tatal se pune garant pentru fiul sau;
 
- nu va lasati sedusi de prezumtia de nevinovatie , invocata de cei care se afla in proces penal, valabila in procesul penal; ascultati de proverbul stramosesc : Pana nu faci foc, nu iese fum ! Cu indoiala nu ajungem departe !
 
- nu-ti „vinde VOINTA” , cea care te va ghida sa faci alegerea corecta; nu intreba pe ceilalti pe cine voteaza si nu le asculta sugestiile, intreba-i doar pe ce se bazeaza in sustinerea lor.
 
     Restul … e alegere libera, fara a uita ca si de alegerea si votul tau, depinde cum vom trai cu totii in urmatorii patru ani !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo