Criteriul National

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Treia

Antemergătorii alegerilor parlamentare Partea a Treia
octombrie 08
13:59 2016
 Cine se teme de luminarea alegătorilor ?
votanti-criteriul
 
   Au inceput framantarile( ca ex.adunarile populare sub diverse pretexte) in  testarea tacticii si metodelor pentru „strangerea” de voturi , un fel de sondaj virtual al vointei alegatorilor.
  Ca metoda comuna, consacrata prin traditie,  va fi intrebuintarea , pana la saturatie , a  verbelor – a da si a face- atat la forma afirmativa – vom da, vom face- ,dar si prin negare- nu vor da, nu vor face-.
 
   Nu incercati sa puneti intrebari de genul : de unde veti da, cu ce bani veti face si cand- pentru ca riscati sa deveniti „dusmani ai Partidului”, sau sa primiti un raspuns ca cel dat de instructorul PCR . Se spune ca la terminarea seminarului la invatamantul politic, axat pe inaintarea pe drumul construirii comunismului, cursantul intreaba pe instructor:
- Am inteles ca ne aflam pe drumul construirii comunismului, dar noi ce mancam ?
-Tovarasi, fiti disciplinati, pe drum nu se mananca !
 
O sa spuneti, omule, lasa bancurile ,si, daca esti destept, fii tu Consilerul-ideolog al alegatorilor si spune-ne cum sa -l gasim pe cel ADEVARAT sa ne reprezinte interesele corect si rodnic ?
 
Accept. Iata cateva repere pentru pregatirea din vreme a VOTULUI :
 
- vedeti ce a facut candidatul pana in acel moment; daca nu a condus nici macar o echipa din cinci oameni  la dezapezire, ce-ar putea face pentru altii ; faptele de succes sunt cei mai buni martori;
masochism
 
- nu pretuiti valoarea candidatului numai dupa ceea ce tu, alegator, esti in stare sa faci; ridica pretentiile cu o octava mai sus, pentru ca „ALESUL „ trebuie sa fie el insusi luminat pentru a fi in stare sa va lumineze ;
 
- nu va bazati pe „Garantii” din interiorul Partidului, de genul : P.C -primar garanteaza pentru S.I ;  e ca si cum tatal se pune garant pentru fiul sau;
 
- nu va lasati sedusi de prezumtia de nevinovatie , invocata de cei care se afla in proces penal, valabila in procesul penal; ascultati de proverbul stramosesc : Pana nu faci foc, nu iese fum ! Cu indoiala nu ajungem departe !
 
- nu-ti „vinde VOINTA” , cea care te va ghida sa faci alegerea corecta; nu intreba pe ceilalti pe cine voteaza si nu le asculta sugestiile, intreba-i doar pe ce se bazeaza in sustinerea lor.
 
     Restul … e alegere libera, fara a uita ca si de alegerea si votul tau, depinde cum vom trai cu totii in urmatorii patru ani !
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo