Criteriul National

Antemergatorul – un cadou perfect pentru copii

Antemergatorul – un cadou perfect pentru copii
noiembrie 13
23:11 2022

Folosit cel mai adesea pentru a susține copiii atunci când aceștia deja deprind tainele mersului, antemergătorul este în același timp și o jucărie perfectă, care le atrage atenția celor mici. Antemergătorul le oferă copiilor posibilitatea de a explora în voie, însă în același timp ajută și la învățare, datorită multiplelor activități pe care le oferă. De aceea un antemergător constituie un cadou perfect pentru cei mici, dar și un ajutor pentru părinți.

Conceptul de învățare prin joacă oferit de către antemergător

În prezent se pune din ce în ce mai mult accentul pe învățarea activă sau pe învățarea prin joacă. Antemergătorul este o jucărie care permite dezvoltarea abilităților cognitive ale copiilor, datorită activităților distractive pe care le oferă. De aceea antemergatorul este o soluție perfectă atunci când ai nevoie de un cadou pentru copii, deoarece acesta le oferă celor mici un întreg univers al distracției, cunoașterii și învățării. 

Cunoașterea muzicală

Dacă vrei să oferi unui copil un cadou special și dacă te-ai gândit la un antemergător, atunci cu siguranță ai face o alegere perfectă. Antemergătoarele sunt dotate cu jucării muzicale, care îi ajută pe copii să învețe linii melodice, să fredoneze sau chiar să învețe anumite pasaje muzicale.

Muzica este foarte importantă pentru dezvoltarea armonioasă a creierului, iar în primii ani de viață ea stimulează simțurile copiilor. De aceea se recomandă ca bebelușii să asculte muzică încă din perioada intrauterină, pentru că aceasta stimulează dezvoltarea mentală, încă de timpuriu.

Dezvoltare motrică

Motricitatea, atât la nivelul mâinilor, cât și la nivelul picioarelor, este asigurată de către antemergător. Prin simplul fapt că antemergătorul este un obiect special creat pentru a susține echilibrul copiilor și pentru a facilita deplasarea, el ajută copilul să ajungă mai ușor în zonele dorite pentru a descoperi diferite lucruri și noi informații despre mediul care îi înconjoară.

În plus, activitățile și jucăriile de care dispune antemergătorul ajută la coordonarea mână-ochi, la dezvoltarea motricității fine și a motricității grosiere, astfel încât copilul să învețe prin joacă, fără nicio presiune și să descopere singur lumea înconjurătoare.

O astfel de jucărie devine un cadou perfect, deoarece combină la un loc mai multe elemente de distracție și învățare. În plus, un antemergător poate fi folosit pentru o perioadă relativ mare de timp, așadar un astfel de dar denotă în mod clar grija ta și interesul față de binele copilului căruia vrei să îi faci acest cadou. 

Recunoaștere și cunoașterea mediului

Cele mai multe dintre jucăriile moderne se axează foarte mult pe ideea de senzorial. Astfel, acestea sunt dotate cu lumini și sunete, iar copiii sunt fascinați de acestea. Totuși, antemergătoarele aduc ceva în plus, prin elemente care îi ajută pe copii să fie mai atenți la ei și la lumea înconjurătoare. Oglinzile, texturile diferite și culorile sunt elemente definitorii pentru dezvoltarea mentală a copiilor. În cazul oglinzilor, copilul devine conștient de propria reflexie, care îi permite să înțeleagă primele noțiuni despre sine.

Un antemergător este așadar un cadou ideal pentru cei mici, dar și pentru părinții cărora cu siguranță le va ușura munca. Alege un antemergător având în vedere opțiunile pe care le oferă și fă din cadoul pregătit un dar cu adevărat util. 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul