Criteriul National

Antony Blinken este la Kiev și discută cu președintele Zelenski (consilier prezidențial)

Antony Blinken este la Kiev și discută cu președintele Zelenski (consilier prezidențial)
aprilie 25
00:23 2022

Secretarul de stat american Antony Blinken şi secretarul apărării Lloyd Austin au sosit la Kiev și poartă discuții cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, a informat duminică seară târziu consilierul prezidențial ucrainean Oleksii Arestovici, potrivit Reuters.

Antony Blinken şi Lloyd AustinFoto: Andrew Harnik / AFP / Profimedia Images

Consilierul lui Zelenski a făcut acest anunț într-un video postat în social media.

Agenția Reuters precizează că nu a putut verifica în mod independent dacă oficialii americani au sosit la Kiev.

Anunțul privind deplasarea la Kiev a celor doi înalți oficiali americani, la exact două luni de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, a fost făcut sâmbătă seară chiar de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

„Mâine (duminică, n.r.), oficiali americani vor veni la noi: îi voi întâlni pe ministrul apărării (Lloyd Austin) şi pe (secretarul de stat) Antony Blinken”, a declarat Zelenski într-o conferinţă de presă organizată într-o staţie de metrou din Kiev.

Aceasta ar fi prima vizită oficială a reprezentanţilor guvernului american în Ucraina de la începutul războiului pe 24 februarie.

Zelenski şi-a exprimat speranţa sâmbătă că omologul său american Joe Biden va putea de asemenea „să vină să susţină poporul ucrainean” la Kiev când situaţia de securitate o va permite.

El a precizat că discuţiile de duminică se vor referi la livrările de arme americane pentru Ucraina.

„Săptămâna trecută, semnalele, mesajele, etapele, termenele, cifrele – vorbesc despre arme din SUA – totul s-a ameliorat”, şi-a exprimat Zelenski satisfacţia în faţa presei, declarându-se „recunoscător” faţă de administraţia americană, chiar dacă i-ar plăcea „arme şi mai grele şi mai puternice” pentru a face faţă armatei ruse.

___

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul