Criteriul National

APA, AERU’ ŞI FRAIERU’ (SCHECI A LA NEA MĂRIN)

APA, AERU’ ŞI FRAIERU’  (SCHECI A LA NEA MĂRIN)
iunie 20
22:31 2020

received_299588907830434

Mă fraţâlor, vă spui una, de să stea mâţa în coadă, nu alta. Mă puie dreacu’ cam la freo doi ani după rivoluţâie, aşa, când cu iufa aia, de plecau toţi care pe unde apucau, mă puie dreacu’, zâc, să mă duc la ‘Stambul. Bag’ samă, dupe mintea mea de-atunci, că-ntre timp mi s-a mai copt, pe-acolo umblau câinii cu covrigi în coadă.
Cum-necum, iată-mă ajuns. Da’ nu coborârăm bine din otocar, că ne şi luă în primire unu’ cam oacheş. Striga cât îl ţâneau boşogii : Doauă la preţ de una! Doauă la preţ de una! Doauă ce? zâc. Nu să vede? Ba să vede, zâc, da’ nu să loveşte! Sucă – slab ca un ogar, naşa Reta – cu curu’ cât târna. Că de la ăştia doi aveam comandă de blugi. I-auz’! Opt dolari doauă perechi! Să-ntâlnisă, bag’ de samă, hoţu’ cu prostu’! Da’ eu, cum nu sânt la biserică, zâc: Două perechi de ce? Cum adică de ce? De blugi, nu să vede? Mă uitai eu la el, să uită el la mine, da’ o ţânea pe-a lui: Doauă la preţ de una! Doauă la preţ de una! Şi dacă mie îmi trebe numa una, zâc, dacă îmi trebuie una? Da’ nici că mă auzî ori să făcu că nu m-aude. Turuia mai departe ca o bandă stricată: Doauă la preţ de una! Doauă la…
Nici nu ne dezmeticisărăm bine, vorba aia, şi iaca şi covrigii! Da’ ce zâc eu, gogoşi, şi încă fiebinţi! Mulţ’ să păcăliră şi cumpărără! Adică, stăi, nu să păcăliră! Că atunci când ajunsărăm la târg, în bazaru’ ăla, cum zâc ei la târgu’ ăla mare, văzurăm că preţu’ e tot ăla, sângura deosebire fu că ăla vindea două perechi odată, iar aci luai dupe potriva pungii: doauă, noauă… Cre’ că are normă săracu’, mă gândii, şi să miră cum să ademenească ageamiii. Vorba ceea: apa, aeru’ şi fraieru’! Da’ cu mine nu-i mearsă, nu. Chiar aşa, aţi văzut oltean prost şi gâscă-necată? N-aţi văzut. Aşa că din partea mea îşi răci gura de pomană, că nu plecai urechea la cai verzi. Auz’ la el, vinde castraveţ’ la grădinar?! Păi!
Să fiţi iubiţi! Şi la bună vedere!

Sursa foto: https://google.ro

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul