Criteriul National

Apărarea, în fundul gol

Apărarea, în fundul gol
septembrie 06
18:31 2017

21469834_705492892976169_733063821_n

După campania dezastruoasă a României pentru Campionatul Mondial de Fotbal care va avea loc în Rusia în 2018, am mai constatat încă o dată că apărarea noastră a rămas fără chiloți.
Dacă fotbaliștii sub conducerea falsului mareșal Daum s-au căznit să ne arate că prin centrul defensivei noastre și prin părțile laterale adversarii pot trece ca prin brânză, marți, 5 septembrie 2017, a venit rândul armatei adevărate să arate că apărarea României a rămas definitiv fără chiloți.
Adrian Țuțuianu, Ministrul Apărării, a fost nevoit să demisioneze în urma unui comunicat de presă plecat din minister, document prin care se anunța că nu prea sunt bani pentru salariile militarilor. Dacă până de curând nu au fost alocate fonduri pentru înzestrarea armatei române, acum nu-s parale nici pentru salarii. 
Ulterior, Ministerul a revenit și a precizat că ar fi bani pentru salarii, dar se pare că vor fi amânate plățile pentru contractele privind înzestrarea armatei. Adică se vor muta banii dintr-un cont într-altul și 2018, anul centenarului, ne va prinde prost utilați, așa cum ne-a prins anul 1940 când am fost nevoiți să cedăm fără luptă mare parte din teritoriul românesc.
Se pare că aceeași situație este și la Internele conduse de generăleasa lui Dragnea, Carmen Dan, unde salariile se plătesc în tranșe, pentru că nu prea sunt bani, în lipsa rectificării bugetare mult așteptate.
Vă închipuiți că pe vremea izmenarului Gabriel Oprea se putea întâmpla așa ceva? Păi murea Oprea de gât cu Ponta, Boc și cu toți ceilalți dacă nu avea bani pentru plata polițiștilor și jandarmilor.
În anul de grație 2017, apărarea României a rămas fără chiloți. Dacă în urmă cu o sută de ani, la Mărășești, Mărăști și Oituz strămoșii noștri atacau la baionete, în izmene, armata germană și pe cea austro-ungară, acum ne lipsesc atât izmenele, cât și baionetele. 
Apărarea a rămas în fundul gol, cu palmele goale, incapabilă să riposteze. Iar poporul care în 22 decembrie 1989 striga „Armata e cu noi!” nu sare în sprijinul militarilor. Iar acest dezinteres al maselor a fost bine hrănit de pe vremea lui Băsescu, cel care vorbea despre pensiile nesimțite ale cadrelor militare, și continuă a fi hrănit și în zilele noastre de anumite posturi mass-media și de unii formatori de opinie care vorbesc aiurea despre veniturile soldaților români.
În decembrie 1989, armata a fost cu noi. În 2017 cine este alături de Armata Română?

 

Sursa foto : Arhiva personala a domnului Hristo Botev

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Hristo Botev pentru excelentul material oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo