Criteriul National

Aparat dentar – 5 reguli de aur pentru curățare și igienizare

Aparat dentar – 5 reguli de aur pentru curățare și igienizare
iulie 26
18:23 2022

Cu toții de dorim o dantură frumoasă și sănătoasă, doar că nu mulți pot obține rezultatele dorite fără ajutorul aparatului dentar. Dacă înainte cele mai multe persoane fugeau de ideea de a purta aparat dentar, acum acest element a devenit chiar un trend. În plus, tehnologia a evoluat, astfel că tot mai mult persoane apelează la aparate personalizate, cu pietricele colorate și vesele.

Dacă și tu simți că vrei să aduci o îmbunătățire zâmbetului tău, atunci primul pas pe care trebuie să-l faci este să cauți o clinică serioasă. Desigur, vorbim despre cel mai simplu pas. Poți căuta, de exemplu, aparat dentar Rm Valcea, iar Google, prietenul tău de nădejde, îți va face multe recomandări utile. După ce stabilești cu cine vrei să colaborezi în această etapă importantă din viața ta, va trebui să fii atent la câteva detalii. Printre acestea se numără și igienizarea. Iată care sunt cele 5 aspecte de care să ții cont în procesul de curățare a aparatului dentar.

Înlocuiește periuța clasică cu una electrică

E important să știi că o periuță electrică este mult mai eficientă în periajul zilnic. În medie, aceasta poate realiza pana la 50.000 de mișcări pe minut, ceea ce înseamnă că poate curăța dantura în profunzime, inclusiv în ceea ce privește spațiile interdentare. În plus, specialiștii le recomandă pacienților cu aparat dentar să folosească de cel puțin 2 ori pe zi periuța electrică.

Fă cunoștință cu ața dentară

Ața dentară vine în completarea periajului corect. De ce? Pentru că doar cu ajutorul ei poți elimina toate resturile de mâncare depuse între dinți. În plus, ața dentară te ajută și în prevenirea apariției tartrului.

A17. Pasindora@criteriul.ro@aparat dentar rm valcea 2

Folosește apă de gură

Dacă până în momentul de față apa de gură nu este inclusă în rutina ta zilnică, atunci ar fi cazul să o pui pe lista de cumpărături. Această oferă un efect răcoritor și, mai mult decât atât, joacă un rol deosebit de important în prevenirea cariilor. De asemenea, cu ajutorul apei de gură poți elimina mult mai ușor resturile de mâncare.

Include dușul bucal în rutina ta zilnică

Dacă și tu porți aparat dentar, atunci dușul bucal ar trebui să devină unul dintre cei mai buni prieteni ai tăi. Acesta contribuie la curățarea spațiilor interdentare. În plus, folosit cu regularitate, dușul bucal te poate ajuta în îmbunătățirea sănătății gingiilor.

Mergi regulat la control

Știi deja că atunci când mergi de cel puțin două ori pe an la medicul stomatolog, economisești sume importante de bani, depistând posibilele probleme încă din stadiu incipient. Iar dacă vorbim despre persoanele care poartă aparat dentar, atunci e lesne de înțeles că vizitele la cabinet vor fi stabilite împreună cu specialistul și nu pot fi amânate. Mai mult decât atât, e foarte important ca pe toată perioada în care vei purta acest aparat, trebuie să menții o relație foarte bună și deschisă cu stomatologul. Pune cât mai multe întrebări, asigură-te că ai înțeles tot ce ai de făcut și încearcă să respecți cu strictețe regulile impuse de acesta.

Așadar, aparatul dentar a devenit chiar la modă, ceea ce înseamnă că pe lângă beneficiile aduse sănătății tale, acesta contribuie și la aspectul fizic general. Pe de altă parte, trebuie să știi că doar medicul îți poate spune dacă ai sau nu nevoie de acest tratament. Și dacă te numeri printre persoanele care urmează să poarte aparat dentar, asigură-te că știi ce înseamnă o curățare și igienizare completă

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul