Criteriul National

Aparatele pentru vidat alimente, mijloace de a te bucura de hrana proaspata pentru mai mult timp in orice sezon

Aparatele pentru vidat alimente, mijloace de a te bucura de hrana proaspata pentru mai mult timp in orice sezon
iunie 18
15:08 2018

Prelungirea duratei de valabilitate a hranei a fost de-a lungul timpului o problema care a atras atentia oamenilor. Introducerea in saramura, afumarea hranei, conservarea si congelarea sunt cateva metode eficiente care continua sa fie folosite pentru a creste termenul de utilizare a unor preparate. Tehnologia moderna perfectionata aduce insa noi metode care ajuta la pastrarea alimentelor din frigider. Vidarea preparatelor s-a dovedit a fi o solutie potrivita care sporeste termenul de folosire. Aceasta metoda ofera insa noi perspective si asupra starii de sanatate. Inainte de a discuta despre aparate pentru vidat alimentele, trebuie lamurite cateva aspect cu privire la modul in care aceste electrocasnice pentru bucatarie imbunatatesc calitatea vietii.

Aparatele pentru vidare sunt solutii igienice de pastrare  si depozitare a mancarii

Dupa cum se stie  frigiderul poate fi o sursa de infectare a alimentelor. Incorect folosit si igienizat poate deveni o izvor de imbolnavire, poate determina dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiurilor cu caracter patogen. Incorect depozitate in frigider, se pot forma colonii bacteriene care afecteaza starea de sanatate, dealtfel acestea se pot inmulti si pot migra catre preparatele neinfectate, purtate de curentii de are din interior si pot produce boli digestive grave.

S-a dovedit ca vidarea individuala a alimentelor scade riscul de a transforma frigiderul intr-o sursa de imbolnavire. Produsele care pot favoriza dezvoltarea agentilor patogeni sunt preparatele din carne, branzeturile, fructele si legumele nespalate si chiar ouale. Pastrarea acestora in recipiente individuale sau pungi vidate ofera protectie impotriva imbolnavirilor.

Vidarea alimentelor o metoda de a optimiza spatiul din frigider

Prin metoda de vidare se gestioneaza mai bine spatiul din frigider. Pungile vidate pot inlocui cu succes recipientele voluminoase, deci spatiul este organizat mai bine si folosit la capacitate maxima. Acest aspect poate fi observa de familiile care nu doresc sa ocupe bucataria cu frigidere voluminoase care sa domine incaperile.

Aparatele de vidare pentru alimente, metoda de optimizare a cheltuielilor

Vidarea este o metoda care creste posibilitatea de folosire a alimentelor pe termen scurt. Este un mijloc ce ajuta la mentinerea prospetimii si a gustului intacte. Daca un preparat desfacut din ambalajul original trebuie consumat in cel mult doua-trei zile, prin vidare poate fi savurat chiar si dupa o saptamana, ceea ce inseamna mai putina mancare aruncata si mai putin bani cheltuiti pentru a asigura necesarul de hrana proaspata.

Avantajele introducerii aparatelor de vidat in rutina zilnica sunt numeroase, pentru ca ofera solutii eficiente de gestionare a cheltuielilor si ofera posibilitatea de a consuma hrana proaspata cu arome bogate, chiar si  dupa ambalajul initial a fost indepartat.

Prin aceasta metoda pot fi conservate pe termen scurt o gama foarte variata de alimente, de la sandvisul pe care doresti sa il mananci seara, la branzeturi si chiar resturi de alimente pe care doresti sa le pastrezi pentru mai tarziu. Painea isi pastreaza caracteristicile si prospetime astfel pastrata, mezelurile, produsele de patiserie.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu