Criteriul National

Aparatele pentru vidat alimente, mijloace de a te bucura de hrana proaspata pentru mai mult timp in orice sezon

Aparatele pentru vidat alimente, mijloace de a te bucura de hrana proaspata pentru mai mult timp in orice sezon
iunie 18
15:08 2018

Prelungirea duratei de valabilitate a hranei a fost de-a lungul timpului o problema care a atras atentia oamenilor. Introducerea in saramura, afumarea hranei, conservarea si congelarea sunt cateva metode eficiente care continua sa fie folosite pentru a creste termenul de utilizare a unor preparate. Tehnologia moderna perfectionata aduce insa noi metode care ajuta la pastrarea alimentelor din frigider. Vidarea preparatelor s-a dovedit a fi o solutie potrivita care sporeste termenul de folosire. Aceasta metoda ofera insa noi perspective si asupra starii de sanatate. Inainte de a discuta despre aparate pentru vidat alimentele, trebuie lamurite cateva aspect cu privire la modul in care aceste electrocasnice pentru bucatarie imbunatatesc calitatea vietii.

Aparatele pentru vidare sunt solutii igienice de pastrare  si depozitare a mancarii

Dupa cum se stie  frigiderul poate fi o sursa de infectare a alimentelor. Incorect folosit si igienizat poate deveni o izvor de imbolnavire, poate determina dezvoltarea bacteriilor si a mucegaiurilor cu caracter patogen. Incorect depozitate in frigider, se pot forma colonii bacteriene care afecteaza starea de sanatate, dealtfel acestea se pot inmulti si pot migra catre preparatele neinfectate, purtate de curentii de are din interior si pot produce boli digestive grave.

S-a dovedit ca vidarea individuala a alimentelor scade riscul de a transforma frigiderul intr-o sursa de imbolnavire. Produsele care pot favoriza dezvoltarea agentilor patogeni sunt preparatele din carne, branzeturile, fructele si legumele nespalate si chiar ouale. Pastrarea acestora in recipiente individuale sau pungi vidate ofera protectie impotriva imbolnavirilor.

Vidarea alimentelor o metoda de a optimiza spatiul din frigider

Prin metoda de vidare se gestioneaza mai bine spatiul din frigider. Pungile vidate pot inlocui cu succes recipientele voluminoase, deci spatiul este organizat mai bine si folosit la capacitate maxima. Acest aspect poate fi observa de familiile care nu doresc sa ocupe bucataria cu frigidere voluminoase care sa domine incaperile.

Aparatele de vidare pentru alimente, metoda de optimizare a cheltuielilor

Vidarea este o metoda care creste posibilitatea de folosire a alimentelor pe termen scurt. Este un mijloc ce ajuta la mentinerea prospetimii si a gustului intacte. Daca un preparat desfacut din ambalajul original trebuie consumat in cel mult doua-trei zile, prin vidare poate fi savurat chiar si dupa o saptamana, ceea ce inseamna mai putina mancare aruncata si mai putin bani cheltuiti pentru a asigura necesarul de hrana proaspata.

Avantajele introducerii aparatelor de vidat in rutina zilnica sunt numeroase, pentru ca ofera solutii eficiente de gestionare a cheltuielilor si ofera posibilitatea de a consuma hrana proaspata cu arome bogate, chiar si  dupa ambalajul initial a fost indepartat.

Prin aceasta metoda pot fi conservate pe termen scurt o gama foarte variata de alimente, de la sandvisul pe care doresti sa il mananci seara, la branzeturi si chiar resturi de alimente pe care doresti sa le pastrezi pentru mai tarziu. Painea isi pastreaza caracteristicile si prospetime astfel pastrata, mezelurile, produsele de patiserie.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul